2024. július 16., kedd
LABDARÚGÁS – IX. NŐI VB

Véget ért az ausztrál lányok menetelése

Bármennyire is tökéletesen alakultak eddig az események az ausztrál–új-zélandi női világbajnokság nagyobbik társrendezőjének szempontjából, a pazar menetelés a döntő előtti utolsó pillanatban megakadt, miután Anglia Sydney-ben 3:1-re legyőzte a Kenguru-lányokat, ezzel eldőlt, hogy spanyol–angol aranymeccset és svéd–ausztrál bronzcsatát rendeznek a Mundiálon.
Az Olimpiai Stadionban valamivel nagyobb első félidei angol labdatartás mellett az európai gárda törte meg a gólcsendet, amikor Toone a Russótól kapott labdát látványosan a jobb felsőbe küldte (36.). A térfélcsere után az ausztrál lányok feljavultak, aminek hamar meg is lett az eredménye, Gorry passzolt Kerrhez, aki nem teketóriázott, és jó húsz méterről bombázott a hálóba (63.). Nem sokkal később azonban válasz érkezett, egy nem túl acélos ausztrál védekezést követően Hemp találta magát közvetlen gólhelyzetben, és nem hibázott (71.). Ezután az ausztrál lányok egyre nagyobb erőkkel rohamoztak a mielőbbi egalizálásért, de ez nem jött össze nekik, egy angol támadás pedig pontot tett a találkozóra: a meccs egyik legjobbjaként játszó Hemp ezúttal kihagyhatatlan helyzetbe hozta Russót, aki korábbi gólpassza után maga is feliratkozott a kijelzőre (86).
Női vb, elődöntő: Anglia–Ausztrália 3:1. A bronzéremért (szombaton): Svédország–Ausztrália. A döntőben (vasárnap): Spanyolország–Anglia.

Nyitókép: Lauren Hemp szerezte meg Anglia második találatát (Fotó: Beta)