2024. július 19., péntek

A Sevilla második botlása

Gólzáporos, fordulatos mérkőzésen szenvedett vereséget az Alaves otthonában a Sevilla, amely meglepetésre két fordulót követően még pont nélkül áll. Ugyanakkor a Rayo Vallecano megnyerte második bajnokiját is, így jelenleg a Real Madrid mögött a második helyen áll. Angliában az Arsenal, ha nehezen, is de elhozta a három pontot a Crystal Palace otthonából. Az ágyúsok Martin Ödegaard büntetőjével jutottak előnyhöz, majd Tomijaszu Takehiro kiállítása miatt emberhátrányba kerültek, de előnyüket meg tudták őrizni. Gyorsan eldöntötte torinói vendégszereplését a Milan, amely Olivier Giroud és Christian Pulišić találataival már az első félidő közepén kétgólos előnyre tett szert.

Eredmények, angol bajnokság 2. forduló: Crystal Palace–Arsenal 0:1. Az élmezőny: Brighton, Manchester City Arsenal 6, Brentford, Liverpool 4 pont stb. Olasz bajnokság 1. forduló: Torino–Cagliari 0:0, Bologna–Milan 0:2. Spanyol bajnokság 2. forduló: Alaves–Sevilla 4:3 Granada–Rayo Vallecano 0:2. Az élmezőny: Real Madrid, Rayo Vallecano, Valencia 6, Girona, Atlético Madrid 4 pont stb.

Az NB I-ben Kiziridisznek köszönhetően gyorsan előnybe került a Debrecen a Kisvárda elleni bajnokin. A szünetig a görög játékos könnyen duplázni tudott volna, ám egy hajszálpontos átadást képtelen volt lekezelni. A második játékrész elején a cserékkel felfrissített várdaiak Vida találatával kiegyenlítettek. Újabb fordulatot a találkozóba Szőr felesleges szabálytalankodása hozott, amelynek következtében a Loki büntetőhöz jutott, amit Dzsudzsák értékesített. Nem sokkal később Lončar is betalált a Kisvárda kapujába. A bírói ráadásban Bódi remek szabadrúgása koronázta meg a hajdúságiak jó teljesítményét.

A 4. forduló: Debrecen–Kisvárda 4:1. Az élmezőny: Debrecen 9, Puskás 8, Diósgyőr 7 pont stb. 

Nyitókép: Tomijaszu kiállítása sem változtatott a londoni meccs eredményén (Beta/AP Photo)