2024. augusztus 7., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Rossz előjelek a Málagánál

A Málagának az elmúlt napok megpróbáltatásai után idegenben kell megpróbálnia kivívni a továbbjutást a Borussia Dortmund ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mai visszavágóján, a hazai 0:0-s döntetlent követően. A spanyol csapatnak több szerencsétlenséggel kellett megküzdenie az elmúlt hétvégén: a szombati bajnoki találkozója előtt az együttest szállító repülőgép viharba került, emiatt San Sebastian helyett Bilbaóba irányították, ahol úgy landolt, hogy előtte háromszor belecsapott a villám. A Real Sociedad vendégeként aztán 4:2-re kikapott a Málaga, melynek vezetőedzője, Manuel Pellegrini a meccs után azonnal hazautazott Chilébe édesapja temetésére.

– Ez olyan hétvége volt, amelyet jobb elfelejteni. Reméljük, sikerül elfeledtetni edzőnkkel ezt a tragédiát – mondta a BL-újonc csapatkapitánya, Welington, aki ugyanakkor kedden eltiltás miatt nem léphet pályára, ahogy a középpályás Manuel Iturra sem. Amíg kulcsjátékosait pihentetve a Málaga kikapott a hétvégén, addig a Dortmund szintén legjobbjait nélkülözve 4:2-re nyert a vendég Augsburg ellen. Az eredményes főpróbán túl a németek mellett szól az is, hogy ebben az idényben veretlenek a BL-ben, hazai pályán pedig az összes meccsüket megnyerték: győztek a Real Madrid, a Manchester City, az Ajax Amsterdam, majd a Sahtar Donyeck ellen is. A Borussia 15 év után juthat ismét a sorozat legjobb négy együttese közé, legutóbb címvédőként 1998-ban sikerült neki ez a bravúr.

A másik mai találkozón a Real Madrid háromgólos előnnyel várja a Galatasaray otthonában sorra kerülő visszavágót, ennek ellenére a spanyol csapat játékosai nem tekintik lefutottnak a párharcot.

– Kemény találkozó lesz, még nem biztosítottuk be a továbbjutásunkat. A három gól persze nagy előny, de csak akkor nyugodhatunk meg, ha idegenben is szerzünk egyet – mondta Cristiano Ronaldo, aki kilenc találattal vezeti a BL góllövőlistáját. Az isztambuli gárdának a továbbjutáshoz úgy kellene legalább három gólt szereznie, hogy legjobb csatára, Burak Yilmaz eltiltás miatt nem léphet pályára. Ugyanakkor a királyi gárdánál is lesz hiányzó hasonló okból Sergio Ramos és Xabi Alonso személyében.

Galatasaray-Real Madrid

Az első mérkőzésen:

00:03:00

Helyszín:

Isztambul, Ali Sami Yen Spor Kompleksi (52 652 férőhely)

Kezdés:

20.45

Tv:

Arena Sport 1, Sport1

Játékvezető:

Stéphane Lannoy (Franciaország)

A várható kezdőcsapatok, Galatasaray:

Muslera – Eboue, Kaya, Riera, Amrabat – Sneijder, Felipe Melo, Inan, Ham. Altintop – Bulut, Drogba.

Real Madrid:

Diego Lopez – Arbeloa, Varane, Pepe, Coentrao – Khedira, Modrić – Di Maria, Özil, Ronaldo – Benzema.