2024. augusztus 7., szerda
Esélylatolgató

Csata az ezüstéremért

Hét fordulóval a bajnokság vége előtt négy pont a különbség a Serie A második helyén álló Napoli és a harmadik pozícióban lévő Milan között. A tetemes előnnyel vezető Juventus utolérésére ugyan már egyiküknek sincs reális esélye, ám csak a második helyen végző kezdheti a jövő évi Bajnokok Ligáját a csoportkörben, ezért minden bizonnyal mindkét gárda alaposan „odateszi” majd magát a mérkőzésen.

A hazai csapat továbbra is veretlen hazai pályán, míg a nápolyiak egy hosszabb sikertelen sorozatot követően kezdenek ismét formába lendülni – a legutóbbi három meccsüket megnyerték. Tavaly mindkét egymás elleni mérkőzésük döntetlen eredménnyel ért véget, ezúttal a – vendégek javuló formája ellenére a – valamivel jobb formában lévő Milan az összecsapás esélyese.

A tippünk: 1

Sem a Málaga, sem pedig az Osasuna nincs bombaformában mostanság. Előbbi ugyan még a rossz formája ellenére is az előkelő hatodik helyen áll a táblázaton, azonban kérdéses, hogy a BL-ből való drámai kiesést követően képes lesz-e az andalúziai csapat kellő gyorsasággal talpra állni. Az Osasuna a kiesés ellen küzd, s bár minden pontra szüksége lenne, az elmúlt két hónap során csupán három pontot szerzett.

A két csapat gyakran játszik egymással döntetlent (a legutóbbi tíz alkalomból hatszor történt ez), s ezúttal sem tartjuk kizártnak, hogy a BL-pofontól kábult déliek erejéből ezúttal csupán ikszre telik.

A tippünk: X

Tíz pontot gyűjtött az elmúlt négy forduló során az Everton, s a már félig-meddig kiesőnek tekinthető Queens Park Rangers ellen is biztos esélyes(nek tűnik). A liverpooli gárda a hatodik (az utolsó európai kupaindulást érő) helyen áll a táblázaton, s bár az angol csapatok számára sokszor a bajnokságban való eredményes szereplés fontosabb a nemzetközi versengéseknél, David Moyes „fiai” valószínűleg nagyon szeretnék megőrizni legalább a jelenlegi pozíciójukat – ha másért nem, hát azért, hogy borsot törjenek az őket három pont lemaradással követő nagy testvér (Liverpool FC) orra alá.

Érdekesség, hogy – habár az elmúlt 18 év során csupán négyszer mérkőztek meg egymással – az Everton legutóbb 1995-ben tudta legyőzni a QPR-t.

A tippünk: 1-1

Mindkét csapat BL-indulást érő pozícióban van jelenleg a táblázaton, azzal a különbséggel, hogy a Bayer harmadik helye csoportkört, míg a Schalke negyedik pozíciója „csak” selejtezőt ér.

Az utóbbi időben a gelsenkircheni együttes van jobb formában: a legutóbbi hat meccsükből ötöt megnyertek, ezzel szemben a „gyógyszergyáriak” 2-2-2-es mérleget produkáltak. Amennyiben hazai siker születik, az utolsó öt fordulóban parázs csata várható a bronzéremért, ellenkező esetben ez a versenyfutás is eldőltnek tekinthető.

Ritkán játszanak egymással döntetlent, a legutóbbi tíz egymás elleni mérkőzésből csupán egy ért véget pontosztozkodással.

A tippünk: 1X, 0–2 gól

Milan–Napoli

Helyszín: Giuseppe Meazza, Milánó

Kezdés: vasárnap, 20.45

Málaga–Osasuna

Helyszín: La Rosaleda, Málaga

Kezdés: szombat, 22.00

Everton–Queens Park Rangers

Helyszín: Goodison Park, Liverpool

Kezdés: szombat, 16.00

Schalke–Bayer Leverkusen

Helyszín: Veltins-Arena, Gelsenkirchen

Kezdés: szombat, 18.30