2024. július 19., péntek

Mire elég egy gól Görögországban?

Végéhez közeledik a Bajnokok Ligája-selejtező sorozata. Kedden és szerdán elkel a még kiadó hat hely az őszi csoportkör főtáblájára. Az az érdekes helyzet állt elő, hogy mindkét otthon játszó görög csapatnak, a Panathinaikosznak és az AEK-nak is hazai pályán kellene ledolgoznia egygólos hátrányát a Bragával, illetve az Antwepennel szemben. Kiderül, a tüzes hellén szurkolótáborok támogatása mire lesz elegendő, előzetesen az athéniak helyzete tűnik kicsivel könnyebbnek. A Young Boys–Maccabi párharcban az első, haifai találkozón nem esett gól, így a svájciak saját közönségük előtt harcolhatják ki a továbbjutást. A Galatasaray és a Köbenhavn van a legkönnyebb helyzetben, az idegenben aratott győzelmeket követően nem kellene, hogy számukra nehézséget okozzon a főtáblára kerülés. A PSV–Glasgow Rangers párharc esélyese a holland csapat, amely az első találkozón is többet mutatott játékban. A skótok helyzetét tovább nehezíti Steven Davis és Ridan Yilmaz sérülése. Nélkülük igazi hőstett lenne a továbbjutásuk kiharcolása.
Bajnok Ligája-selejtezők, 4 forduló visszavágók, kedd: Galatasaray–Molde (első meccs eredménye 3:2), Panathinaikosz–Braga (1:2), Young Boys–Maccabi Haifa (0:0). Szerda: AEK Athén–Antwerpen (0:1), Köbenhavn–Rakow (1:0), PSV–Glasgow Rangers (2:2).

Izgalmak Newcastle-ben és a spanyoloknál

Izgalmasan alakult a vasárnap esti Newcastle–Liverpool találkozó. A hazaiak az első félidő közepén megszerezték a vezetést, majd van Dijk kiállítását követően emberelőnybe is kerültek. Ennek ellenére a vörösök a találkozó hajrájában Darwin Nunez duplájával megfordították a mérkőzést. Fordulatos találkozót vívott egymással a Villarreal és a Barcelona is. A katalánok az első negyedórában kétgólos előnyre tettek szert, amire a Sárga Tengeralattjáró három találattal válaszolt. A találkozó végén újabb fordulatra került sor, és a címvédő végül győztesen távozhatott. Az Athletic Bilbao–Betis összecsapást a vendégek kezdték jobban, Isco vezetésével tíz perc alatt két gólt szereztek. Ám a baszkok még az első félidő végén fordítani tudtak, mindebben nagy szerepe volt a videóbírónak is, amely két büntetőt is megítélt a házigazdának.
Külföldi bajnokságok, Anglia 3. forduló: Newcastle–Liverpool 1:2. Az élmezőny: Manchester City 9, West Ham, Tottenham, Liverpool és Arsenal 7 pont stb. Franciaország 3. forduló: Lorient–Lille 4:1, Nice–Lyon 0:0. Németország 2. forduló: Bayern München–Augsburg 3:1. Az élmezőny: Union Berlin, Bayern München, Leverkusen, Wolfsburg és Freiburg 6 pont. Olaszország 2. forduló: Fiorentina–Lecce 2:2, Juventus–Bologna 1:1, Lazio–Genoa 0:1, Napoli–Sassuolo 2:0. Az élmezőny: Milan, Napoli és Verona 6, Fiorentina, Juventus és Lecce 4 pont stb. Spanyolország 3. forduló: Villarreal–Barcelona 3:4, Valencia–Osasuna 1:2, Athletic Bilbao–Betis 4:2. Az élmezőny: Real Madrid 9, Girona és Barcelona 7, Rayo Vallecano és Athletic Bilbao 6 pont stb.

NB I. – Az 5. forduló: Fehérvár–Mezőkövesd 2:0.
SZUPERLIGA. – Az 5. forduló: Čukarički–Radnik 0:0, Spartacus–Napredak 1:3, Novi Pazar–Železničar 1:0, Partizan–Javor 3:1. Az élmezőny: TSC 13, Crvena zvezda 12, Partizan 10, Voždovac 9 pont.
NŐI SZUPERLIGA. – A 2. forduló: Sloga–Crvena zvezda 1:3. Az élmezőny: Crvena zvezda, Spartacus 6, TSC 4, Radnički 1923 3 pont stb.
I. LIGA. – A 4. forduló: Grafičar–Dubočica 1:2, OFK Beograd–Radnički (B) 2:2, Tekstilac–Jedinstvo 0:0, Kolubara–Metalac 1:1, Mladost–Vršac 1:2. Az élmezőny: OFK Beograd 10, Vršac 8, Grafičar, Dubočica és Inđija 7 pont stb.
SZABADKAI LIGA. – A 3. forduló: Iskra–Udarnik 1:0, Tavankút–Napredak 0:0. Az élmezőny: Iskra 9, Zenta és Tomislavci 7, Udarnik és Srbobran 6 pont stb.