2024. július 19., péntek

Gázolt az eindhoveni gyors

Szerda este elkelt az utolsó három, még kiadó hely a Bajnokok Ligája főtábláján. A PSV–Glasgow Rangers találkozó rendkívül egyoldalú volt. Tulajdonképpen az első félidőben a kapura teljesen veszélytelen vendégek még örülhettek is, hogy a szünetre csak egygólos hátrányba kerültek. Amikor a második játékrész elején Ismael Saibari megszerezte második találatát, már lehetett sejteni, hogy ezen az estén a skótok nem sok jóra számíthatnak. James Tavernier ugyan még szépíteni tudott, ám két percre rá Luuk de Jong visszaállította a kétgólos különbséget. A későbbiekben a kinyíló Rangers-védelmet Joey Veerman is mattolni tudta, majd Connor Goldson öngólja pecsételte meg a vendégek sorsát. Az AEK–Antwerpen találkozó első félideje jobbára taktikai csatát hozott. A második félidő már látványosabb volt, az idő egyre jobban sürgette a görögöket, ennek ellenére a vezetést Gyrano Kerknek köszönhetően a belgák szerezték meg. A hajrában Sergio Araujo ugyan kiegyenlített, ám a ráadásban Michael-Ange Balikwisha eldöntötte a továbbjutás kérdését. A belga csapat története során másodszor szerepelhet a legrangosabb európai kupasorozatban, legutóbb az 1957/58-as kiírásban volt érdekelt, akkor még a BEK-ben. A København Denis Vavro bombatalálatával szerezte meg a vezetést a Rakowval szemben. A találkozó hajrájában Łukasz Zwoliński egyenlíteni tudott, ám összesítésben ez az eredmény a dánoknak felelt meg.
A BL csoportkörének sorsolását tegnap este lapzártánk után tartották Monte-Carlóban.
BL-selejtező, 4. forduló, visszavágók: PSV–Glasgow Rangers 5:1 (összesítésben 7:3), København–Rakow 1:1 (2:1), AEK–Antwerpen 1:2 (1:3).

Gálázott a Blackburn

Az angol ligakupa 2. fordulójában a Blackburn semmit sem bízott a véletlenre. Alsóbb osztálybeli ellenfele, a Harrogate otthonában valóságos gálaelőadást tartott, és kiütéses győzelmet aratott. Vele ellentétben igencsak megszenvedett a továbbjutásért az Everton, amely a Doncaster vendégeként az első félidő végén hátrányba került, és csak a második játékrész hajrájában Beto és Danjuma találataival tudott fordítani. Izgulnia kellett a Chelsea-nek, a Wimbledon ugyanis a Stamford Bridge-en szerzett vezetést. A kékeknek a szünetre sikerült kiegyenlíteniük, de a továbbjutást jelentő találat csak a 73. percben született meg. A Sheffield United nem bírt el hazai pályán a Lincolnnal, gól nélküli találkozót követően alulmaradt a büntetőpárbajban.
Angol ligakupa 2. forduló: Harrogate–Blackburn 0:8, Chelsea–Wimbledon 2:1, Nottingham–Burnley 0:1, Sheffield (U)–Lincoln 0:0 (büntetőkkel 2:3), Doncaster–Everton 1:2.