2024. július 16., kedd

A leverkusenieket nem lehet legyőzni

Nem sokan gondolták a Leverkusen szurkolói közül, hogy kedvenceik egy héttel korábbi, római győzelmét követően még izgulniuk kell a továbbjutást illetően. Pedig pont erre került sor, hiába játszott a visszavágón is mezőnyfölényben a német csapat, a farkasok a második félidő elejére két büntetőből született találattal ledolgozták hátrányukat. Az újabb fordulatot a hajrában Gianluca Mancini szerencsétlen mozdulata hozta meg, akit fejbe talált a labda, s az a saját kapujába jutott, így összesítésben már a Leverkusen állt továbbjutásra. S aki véletlenül azt gondolta, hogy megszakad az aspirinisek győzelmi sorozata, az nagyot tévedett, mert a 97. percben Josip Stanišič gondoskodott arról, hogy ez ne történjen meg, higgadtan a hosszú sarokba küldte a labdát, így a Bayer immár egyedül áll az élen e tekintetben.

A másik találkozón az Atalanta a vártnál könnyebben harcolta ki a döntőbe jutást. Ademola Lookman és Matteo Ruggeri találataival a második játékrész elején már kétgólos előnyben volt az olasz csapat, majd a bírói ráadásban El Bilal Touré adta meg a kegyelemdöfést a gyenge napot kifogó franciáknak.

A Konferencia-ligában az Olimpiakosz hazai pályán is legyőzte az Aston Villát. Akárcsak egy hete, ezúttal is Ajub el-Kaabi jelentette a különbséget a két csapat között, aki ezúttal két gólt szerzett, a párharcban összesen ötöt. A döntőben a görög csapat a Fiorentinával mérkőzik majd meg.

Európa-liga, elődöntő, visszavágók: Atalanta–Marseille 3:0 (összesítésben 4:1), Leverkusen–Roma 2:2 (4:2). Konferencia-liga, elődöntő, visszavágó: Olimpiakosz–Aston Villa 2:0 (6:2).

Nyitókép: Beta/AP