2024. július 16., kedd

A Paks első kupadiadala

A magyar kupa döntőjében a Paks és a Ferencváros csaptak össze. Akárcsak két évvel korábban, ezúttal a fővárosi gárda játszott fölényben. A gól azonban nem akart összejönni a Fradinak, annak ellenére sem, hogy az első félidő hajrában büntetőhöz jutott. Varga, a többnyire magabiztos végrehajtó lövését ezúttal Szappanos védeni tudta. Néhány perccel később ismételten nehéz helyzetbe került a Paks, hiszen Vécsei kiállítása miatt emberhátrányba került. A második játékrészben emberelőnye ellenére sem tudta megszerezni a vezetést a Fradi, ráadásul a 75. percben kiegyenlítődtek az erőviszonyok, mivel Abena begyűjtötte második sárga lapját. A rendes játékidőben a kapuk érintetlenek maradtak, így következett a hosszabbítás melynek első félidejében Papp fejjel szerzett vezetést a Paksanak. A találkozó utolsó percében egy gyors ellentámadás végén Haraszti döntötte el végleg a találkozót. A Paks így története során először megnyerte a magyar kupát.

Az olasz kupa döntőjében a Juventus és az Atalanta találkoztak. A zebramezesek Vlahović korai találatával kerültek előnybe. A folytatás nagy részében az Atalanta irányította a játékot, de egyenlíteni nem tudott. Legközelebb a gólszerzéshez bergamói oldalról Lookman járt, ám lövése a kapufáról kipattant.

Az angol bajnokságban szerdán este nyerni tudott a Chelsea és a Manchester United is, a spanyol bajnokságban pedig az Atlético Madrid a Getafe legyőzésével két pontra megközelítette a harmadik helyen álló Gironát.

Magyar kupa, döntő: Paks–Ferencváros hosszabbítás után 2:0. Olasz kupa, döntő: Atalanta–Juventus 0:1. Angol bajnokság, korábbról elhalasztott találkozók: Brighton–Chelsea 1:2, Manchester United–Newcastle 3:2. Francia bajnokság, korábbról elhalasztott találkozók: Nice–PSG 1:2, Reims–Marseille 1:0. Spanyol bajnokság, 36. forduló: Rayo Vallecano–Granada 2:1, Sevilla–Cádiz 0:1, Celta Vigo–Athletic Bilbao 2:1, Getafe–Atlético Madrid 0:3.

 

Nyitókép: Az ünneplő paksiak (Fotó: MTI)