2024. augusztus 23., péntek
LABDARÚGÁS – BL-SELEJTEZŐK

Amikor a csodacsere is kevés

Izgalmasan alakult a Young Boys–Galatasaray Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzés. Az első félidő a svájciakról szólt, akik Joel Moteiro két találatával a szünetre megnyugtatónak tűnő előnyre tettek szert. A törökök a második félidőben sokkal veszélyesebben játszottak, ám az eredmény sokáig nem változott. Fordulatot a csereként beállt Michy Batshuayi hozott, aki pályára lépését követően azonnal szépíteni tudott, majd néhány perccel később ki is egyenlített. A levegőben lógott, hogy a törökök megfordítják a mérkőzést, ám a hazaiak egy kezezés miatt emberelőnybe kerültek, ráadásul Filip Ugrinić magabiztosan értékesítette az esetnél megítélt büntetőt, a svájciak így minimális előnnyel várhatják a jövőheti visszavágót. A Ferencvárost kiejtő Midtjylland hazai pályán döntetlenre mérkőzött a pozsonyi Slovannal, a Salzburg és a prágai Sparta pedig idegenbeli kétgólos győzelmeiket követően kényelmes helyzetben várhatják a visszavágókat.
Bajnokok Ligája-selejtezők, 4. forduló: Dinamo (K)–Salzburg 0:2, Malmö–Sparta (P) 0:2, Midtjylland–Slovan (B)1:1, Young Boys–Galatasaray 3:2.
Konferencia Liga-selejtező, 4. foruló: Guimares–Zrinjski 3:0.

Neuer is elköszönt

Nem lép pályára többet a válogatottban Manuel Neuer, a németek világbajnok kapusa. A 38 éves Neuer szerdán a közösségi oldalán tudatta, hogy a jövőben már csak klubcsapatában, a Bayern Münchenben fog védeni. „Valamikor el kellett jönnie ennek a napnak is. Aki ismer, tudja, hogy nehezen hoztam meg ezt a döntést, de a 2026-os észak-amerikai vb-t már nem vállalom” – jelentette be Neuer, aki nyolc nagy tornán állt a gólvonalon, és 124-szer húzta magára a címeres mezt. A 2011 óta a Bayernben védő futballista 2014-ben világbajnoki arany-, 2010-ben pedig bronzérmes lett, míg 2012-ben szintén harmadik lett az Európa-bajnokságon.

João Félix a Chelsea-ben

Az angol bajnokságban szereplő Chelsea bejelentette João Félix szerződtetését. A londoni klub, sajtóhírek szerint, 46 millió font ellenében igazolta le az Atlético Madridtól a 24 éves portugál támadót, aki hét idényre szóló szerződést írt alá. Félix számára nem ismeretlen a Stamford Bridge légköre, a 2022/23-as idényben ugyanis kölcsönjátékosként 20 mérkőzésen lépett pályára és négy gólt szerzett. A csatár az előző szezont is kölcsönben töltötte, a Barcelona színeiben 44 meccsen 10-szer volt eredményes. A futballistáért 2019-ben klubrekordot jelentő 126 millió eurót fizetett az Atlético Madrid, Diego Simeone csapatában azonban 131 mérkőzésen csak 34 gólt szerzett. (MTI/dpa/Reuters)