2024. szeptember 27., péntek

Bealudtak a madridiak

Jól kezdett a Real Madrid az Alavés ellen a spanyol bajnokság 7. fordulójában. Lucas Vázquez már az első percben megszerezte a vezetést, majd egy szép támadás végén Kylian Mbappé duplázta meg csapata előnyét. A második játékrész elején Rodrygo találatát követően úgy tűnt, a három pont sorsa eldőlt. Így gondolhatták a madridi játékosok is, akik a hajrára nagyon elkényelmesedtek. Ezt kihasználva Carlos Protesoni és Kike Garcia két perc alatt szorossá tették a mérkőzést, ám Carlo Ancelotti tanítványai végül csak megőrizték előnyüket.

Az olasz bajnokságban az Atalanta kellemetlen pofonba szaladt bele, a szünetben hazai pályán még vezetett az újonc Comóval szemben, ám a folytatásban a vendégek megtáltosodtak, és szűk negyedóra alatt három gólt szerezve megfordították a találkozót.
Az angol ligakupában a Chelsea Christopher Nkunku mesterhármasának köszönhetően könnyed győzelmet aratott a negyedosztályú Barrow felett. Nem forgott veszélyben a Manchester City továbbjutása sem, az első félidőben Jeremy Doku és Matheus Nunes találataival Pep Guardiola tanítványai megnyugtató előnyre tettek szert a Watford ellen, Tom Ince ugyan a hajrában szépített, de ennél többre nem futotta a Watford erejéből. A Leicester azonban igencsak megszenvedett a negyedik vonalban szereplő Walsallal szemben. Gól nélküli találkozót követően csak a büntetők jobb értékesítésével jutott be a következő körbe.

Olasz bajnokság, 5. forduló: Atalanta–Como 2:3. Spanyol bajnokság, 7. forduló: Sevilla–Valladolid 2:1, Valencia–Osasuna 0:0, Real Madrid–Alavés 3:2. Az élmezőny: Barcelona 18, Real Madrid 17, Athletic Bilbao 13, Atlético Madrid 12 pont stb. Angol ligakupa: Chelsea–Barrow 5:0, Manchester City–Watford 2:1, Walsall–Leicester 0:0, büntetőkkel 0:3, Wycombe–Aston Villa 1:2. Olasz kupa: Lecce–Sassuolo 0:2, Cagliari–Cremonese 1:0, Torino–Empoli 1:2.

 

Nyitókép: Cesc Fàbregas comói legénysége első győzelmét ünnepelhette az új idényben (Fotó: Beta/AP)