2024. július 22., hétfő

Közel egy tucatot lőtt a Tisza

Szerdán rendezték meg a Szabadkai Labdarúgó-alszövetség kupájának nyolcaddöntős mérkőzéseit. Az adorjáni Tisza, a Bajsa és a Becse csapata is gólzáporos győzelmet aratott alacsonyabb osztályú ellenfele felett. Két párharcban is csak büntetőrúgások után született győztes: Pacséron a Tavankut, Istenáldáson (Njegoševo) pedig a keresztúri Jedinstvo labdarúgói rúgták pontosabban a tizenegyeseket.

A községi kupát nemrég megnyert Proleter játékosai az 1. félidőben már nyeregben érezhették magukat, hiszen Horvát Rolandék 2:0-ra vezettek, a vendégek azonban a folytatásban a Tisza Menti Ligát „terrorizáló” Sarapa–Dabevski Toma kettős góljaival egyenlíteni tudtak.

Kanizsa: Potisje–Mladost (T) 0:1 (0:0)

Potisje Stadion, 20 néző, vezette: Aleksandar Tornjanski (Törökkanizsa). Gólszerző: Milosavljević a 84. percben. Piros lap: Buza (Potisje).
Potisje: Domonkos O., Domonkos G., Fodor, Dobó, Buza, Nagy K., Čanjiga, Ivšić, Szalma, Tandari, Nagy O.
Mladost: Efendić, Petrović, Tešanović, Ivanović, Kurjački, Ivošev (Popadić), Milosavljević, Jović, Gašić (Vasić), Adamek, Bajić.

A kanizsaiak kemény ellenállást tanúsítottak a Vajdasági Ligában szereplő turiaiak ellen. Az első lehetőség Srđan Gašić előtt adódott a 19. percben, de a hazaiak kapusa, Domonkos Olivér védeni tudott, aki később az első félidő hajrájában bravúrosan hárította Zoran Milosavljević és Nemanja Jović próbálkozását. A Potisje kapusa a második félidőben is sikerrel őrizte a hálót, egészen a 84. percig, amikor Jović közelről megszerezte a döntő találatot.

Eredmények: Potisje–Mladost (T) 0:1, Bajsa–Szenttamás 8:1, Proleter–Jedinstvo (K) 2:2, tizenegyesekkel 3:4, Bácska 1901–Preporod 5:0, Vojvodina (Bácsföldvár)–Zenta 2:0, Tisza (A)–Radnički 1905 11:0, Njegoš–Becse 2:8, Bácska (P)–Tavankut 0:0, tizenegyesekkel 3:5.