2024. július 16., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Pochettino ismét Guardiola ellen

Ma este (21 órakor) a PSG és a Manchester City csatájával folytatódik a BL elődöntője. A két csapat nem először csap össze a nemzetközi kupaporondon: 2008-ban az UEFA-kupa csoportkörében gól nélküli döntetlent játszottak a felek, 2016-ban a BL-negyeddöntőben pedig a 2:2-es első meccs után Manchesterben 1:0-ra nyert a City. Az edzők sem ismeretlenek egymásnak, hiszen Pochettino és Guardiola már játékosként is találkozott, később trénerként a spanyol és az angol bajnokságban is farkasszemet néztek egymással.

A City hétvégén az angol ligakupában sorozatban negyedszer diadalmaskodott, a PL-titulus szinte már garantált, de az i-re a pontot a BL-serleg tenné fel. A PSG ehhez képest csak második a Ligue 1-ben, hiszen a Lille kitart az élen. A párizsiaknak két fronton is kőkeményen kell küzdeniük.

Nagelsmann Münchenben!

Egybehangzó német sajtóértesülések szerint a Bayern felvette a kapcsolatot a Leipziggel Nagelsmann vezetőedző átigazolásáról, a transzfer pedig tegnap véglegessé vált. A 33 éves Nagelsmann nevét azután hozták összefüggésbe a bajor sztárcsapattal, hogy a müncheniek jelenlegi vezetőedzője, Hansi Flick bejelentette távozási szándékát. Olaszországban hétfőn este a Milan nagy pofont kapott a Laziótól, így a tabellán lecsúszott az 5. helyre. A BL-t érő helyekért óriási csata várható: a Napoli, a Juventus és a Milan pontazonossággal áll.

Angol bajnokság, a 33. forduló: Leicester–Crystal Palace 2:1. Az élcsoport: Manchester City 77, Manchester United 67, Leicester 62 pont stb. Olasz bajnokság, a 33. forduló: Torino–Napoli 0:2, Lazio–Milan 3:0. Az élcsoport: Inter 79, Atalanta 68, Napoli, Juventus és Milan 66 pont stb. Spanyol bajnokság, a 32. forduló: Eibar–Sociedad 0:1. Az élcsoport: Atlético 73., Real Madrid és Barcelona (-1) 71 és Sevilla 70 pont stb.