2024. július 24., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Európai kupatavasz nélkül a Fradi

Továbbra is a Debrecen 2003/2004-es UEFA-kupás szereplése a legutóbbi alkalom, amikor magyar csapat megélte az európai kupatavaszt. A Ferencváros kedden este a kijevi hidegben minimális, 1:0-s vereséget szenvedett a Dinamótól, ezzel 1 ponttal a G csoport utolsó helyén zárt. A Zöld Sasok nem tudták bevenni az ukrán erődöt, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a játékvezető egy kijevi kezezésnél – VAR ide vagy oda – a hazaiak javára döntött. Az összecsapás egyetlen gólját Popov szerezte a 60. minutumban. A kvartett másik párharcán a Juventus idegenben 3:0-val padlóra küldte a Barcelonát. Az Öreg Hölgy az egymás közti jobb eredménynek köszönhetően a tabella élén zárt.

A legizgalmasabb csatát a Leipzig és a Manchester United meccse hozta. A lipcseiek hiába vezettek már 3:0-ra is, a Vörös Ördögök 3:2-re szépítettek. Az egyenlítés már nem jött össze Rashfordéknak, így a manchesteriek az El-ben folytatják tavasszal. A PSG– Başakşehir mérkőzés a negyedik számú játékvezető rasszista megnyilvánulása miatt botrányos körülmények között félbeszakadt. Ezt a párharcot tegnap lapzártánk után fejezték be. Az F csoportban a Dortmund végzett az élen, a Lazio pedig parázs csatában, 2:2-es döntetlennel harcolta ki a továbbjutást.

BL, 6. forduló, E csoport: Chelsea–Krasznodar 1:1, Rennes–Sevilla 1:3. A csoport végeredménye: Chelsea 14, Sevilla 13, Krasznodar 5, Rennes 1 pont. F csoport: Lazio–Brugge 2:2, Zenit–Borussia (D) 1:2. A csoport végeredménye: Borussia (D) 13, Lazio 10, Brugge 8, Zenit 1 pont. G csoport: Barcelona–Juventus 0:3, Dinamo (K)–Ferencváros 1:0. A csoport végeredménye: Juventus 15, Barcelona 15, Dinamo (K) 4, Ferencváros 1 pont. H csoport: Leipzig–Manchester United 3:2, PSG–Başakşehir 5:1. A csoport állása: PSG és Leipzig 12, Manchester United 9, Başakşehir 3 pont.