2024. július 24., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

A BL nem megy Milánóba…

Utolsó lett csoportjában az Inter (Fotó: Beta/AP)

Utolsó lett csoportjában az Inter (Fotó: Beta/AP)

A legrangosabb európai kupasorozat szerdai játéknapján a legtöbb kérdés a B csoport körül forgott, ugyanis a kvartett mind a négy együttese esélyes volt a továbbjutásra. A Real Madrid rendkívül egyoldalú meccsen Benzema két találatával 2:0-ra legyőzte a ’Gladbachot, az Inter azonban hiába küzdött a Sahtar ellen, gól nélküli döntetlen született. Az eredmény egyik csapatnak sem kedvezett, de a milánóiak nemcsak a BL-nek, hanem az európai kupaszereplésnek is búcsút inthettek, hiszen a négyes utolsó helyén zártak.

Diego Simeone Atléticója saját stílusában lenullázta Szoboszlai Salzburgját, ezzel a Matracosok jutottak a legjobb 16 közé. A félbeszakadt PSG–Başakşehir párharcot szerdán folytatták: a párizsiak 5:1-re nyertek.

A nyolcaddöntő sorsolását december 14-én 12 órától, az UEFA nyoni központjában tartják meg.

BL, csoportkör, 6. forduló, A csoport: Bayern–Lokomotiv (M) 2:0, Salzburg–Atlético 0:2. B csoport: Inter–Sahtar 0:0, Real Madrid–Borussia (M) 2:0. C csoport: Manchester City–Marseille 3:0. D csoport: Ajax–Atalanta 0:1, Midtjylland–Liverpool 1:1. H csoport: PSG–Başakşehir 5:1.

A nyolcaddöntő mezőnye, kiemeltek: Bayern, Real Madrid, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Borussia (D), Juventus, PSG. Nem kiemeltek: Atlético, Borussia (M), Porto, Atalanta, Sevilla, Lazio, Barcelona, Leipzig.