2024. július 24., szerda

Elbúcsúztatták Rossit

Szombaton Vicenzában, majd vasárnap Perugiában is elbúcsúztatták Paolo Rossit, az 1982-ben világbajnok olasz labdarúgó-válogatott hősét, aki múlt szerdán 64 éves korában hunyt el. A legendás játékos koporsóját előbb a vicenzai Romeo Menti Stadionban helyezték el, ahol szurkolók is leróhatták kegyeletüket a legenda előtt, vasárnap pedig szűk családi körben búcsúztak el tőle.

A hozzátartozóknak ugyanakkor a gyász mellett egy betöréssel is meg kellett küzdniük, Rossi volt otthonába a szombati szertartás alatt eddig ismeretlen tettesek betörtek, és értékes tárgyakat, relikviákat tulajdonítottak el. A betörést a vb gólkirályának özvegye, Federica Cappelletti fedezte fel és jelentette, amikor a temetést követően hazatért a toscanai Bucine kisvárosában lévő otthonába…

Elhunyt Barić is

Nyolcvanhét éves korában elhunyt Otto Barić, az osztrák és a horvát labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya. A tréner vasárnap egy zágrábi kórházban halt meg, sajtóértesülések szerint koronavírus-fertőzés következtében. Az Ausztriában született Barić 1999 és 2001 között az osztrák, majd 2002 és 2004 között a horvát nemzeti csapatot irányította. Az osztrák ligában a Wacker Innsbruckkal, a Rapiddal és a Salzburggal hét bajnoki címet gyűjtött, utóbbi két együttessel két európai kupadöntőben is szerepelt. A Rapiddal 1985-ben a KEK-ben, a Salzburggal 1994-ben az UEFA-kupában vesztette el a finálét. Utolsó megbízatásaként albán szövetségi kapitányként dolgozott 2007-ig.