2024. július 24., szerda
MAGYAR LABDARÚGÁS

Nincs meglepetés: őszi bajnok a Fradi

Utolsó 2020-as fordulójához érkezett a magyar OTP Bank Liga

Bár a hétközi fordulóval is számolni kell, a magyar OTP Bank Liga hétvégi, 16. köre előtt már biztos, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata őszi bajnokként vonul megérdemelt téli pihenőjére.

Szerhij Rebrov csapata úgy vezet magabiztosan, hogy elmaradt mérkőzései is vannak, de lapzártánk után a Paks, majd hétvégén a Budafok ellen még fölényesebbé teheti előnyét.
„Heti két meccs sokat kivesz az emberből, ettől függetlenül örülök, hogy még mindig vezetjük a bajnokságot” – nyilatkozta Rebrov a legutóbbi, ZTE ellen 2:0-ra megnyert meccs után. Az biztos, hogy az európai kupakaland végeztével kicsit enyhébb tavasz vár a címvédőre.

A Fehérvár, úgy tűnik, nem tudja tartani a lépést, legalábbis a keddi, Puskás Akadémia elleni mérkőzésen csak 1:1-es döntetlenre futotta erejéből. Márton Gábor edző nem is nagyon tudta hova tenni az eredményt, hiszen egyik szavával a realitást emlegette, másik mondata viszont szomorúságról árulkodott.

Az összképet tekintve úgy gondolom, reális eredmény született, bár mindkét csapatnak lehetősége volt arra, hogy a saját javára döntse el ezt a meccset, de szerintem egyik csapat sem volt annyival meggyőzőbb a másiknál, hogy győzelmet érdemeljen. Minden pontvesztés nagyon fájó, még akkor is, ha a korábbi döntetlenjeink peches körülmények közt születtek, hiszen mindegyik meccsen jobban játszottunk, mint az ellenfelünk” – mondta.

Pénteken a Kisvárda utazik a Sóstói Stadionba, a meccs azért is fontos, mert ha a vendégek nyernek, pontszámban beérik a fehérváriakat. A Kisvárda kedden őrült meccset játszott, hiszen a 85. percben hátrányba került az Újpest ellen, majd kihagyott egy tizenegyest, és csak a 91. percben gyötörte be az egyenlítő találatot Jelena Richárd révén. Érdekesség, hogy a csapat nyolc forduló óta veretlen, de a legutóbbi négy meccse döntetlennel zárult.

Az újpestien trénere, Predrag Rogan kifejezetten dühös volt, hiszen október 17-e óta először volt reális esély a győzelemre, így viszont maradt a hét bajnoki óta tartó nyeretlenségi széria.

A jelenlegi helyzetünkben a három pont létkérdés lett volna. Miután a tizenegyes kimaradt, a játékosok talán úgy gondolták, hogy ezt már elkönyvelhetjük megnyert meccsnek. Próbáltuk a kispadról tartani bennük a koncentrációt, és arra figyelmeztetni őket, hogy ez még nem ért véget. Nem sikerült” – bosszankodott. Persze a saját munkája miatt is aggódhat, a pletykák szerint ugyanis Roderick Duchatelet tulajdonos ultimátumot adott neki az idei utolsó két mérkőzésre, amelyek közül a kisvárdait már elrontotta. Kérdés, mit hoz a vasárnapi, Honvéd elleni derbi.

A Honvéd az edzőváltás után, immáron Pisont Istvánnal a kispadon egy gól nélküli döntetlent ért el Kisvárdán, lapzártánk után pedig az utolsó helyezett Diósgyőrrel játszott kiesési rangadót. A borsodiak szombaton otthon, a Zalaegerszeg ellen zárják az évet, és ha hinni lehet a pletykáknak, akkor ez lesz az utolsó meccs, amikor a jelenlegi tulajdonosi kör áll a klub élén.

A hírek szerint ugyanis Leisztinger Tamás kiszáll a diósgyőri labdarúgásból, és eladja a klubot működtető gazdasági társaságot. Az üzletember tíz év alatt több mint 5 milliárd forintot invesztált a klubba.

Az MTK sincs messze a dobogótól, de a hétvégi, Diósgyőr elleni győzelemkor sérülés, betegség vagy éppen eltiltás miatt 14 játékos hiányzott, ráadásul Michael Boris vezetőedző mellett több stábtag is beteg.

A 16. forduló programja:

December 18., péntek: Fehérvár–Kisvárda (20 óra). December 19., szombat: MTK–Paks (14.45), Diósgyőr–Zalaegerszeg (17), Ferencváros–Budafok (19.30). December 20., vasárnap: Mezőkövesd–Puskás Akadémia (14.30), Újpest–Honvéd (17).