2024. július 26., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Ágyús-győzelem a reményért

Reiss Nelson gólja győzelmet ért az Arsenalnak (Fotó: Beta/AP)

Reiss Nelson gólja győzelmet ért az Arsenalnak (Fotó: Beta/AP)

Számítani lehetett rá, hogy a Premier League hétközi fordulójának legnagyobb derbijén az Arsenal borsot törhet a már bajnok Liverpool orra alá, és így is történt. A Pool természetesen nem vette félvállról a meccset, és gyilkos támadása a 20. percben Mané révén meg is kezdte a gólgyártást. A még európai helyezésekben reménykedő Arsenal viszont hiába volt hátrányban a mezőnyjáték terén, lehetőségeivel jól élt: Jürgen Klopp együttese negyedóra leforgása alatt két súlyos védelmi hibát vétett, és mindkettőből kapitulált is: előbb Lacazette büntette Van Dijk labdaeladását, közvetlenül a pihenő előtt pedig Nelson tette meg ugyanezt Alisson kapus felelőtlen visszapassza után. A térfélcsere után a Liverpool elképesztő nyomást gyakorolt az Ágyúsok kapujára, de nem tudott betalálni. A győzelemmel az Arsenalnak maradt matematikai esélye elcsípni egy európai indulást érő pozíciót.

Olaszországban gólgazdag döntetlent játszott a bajnoki éllovas Juventus a Sassuolo otthonában. A Zebrák Danilo és Higuaín góljával már a 12. percben kettővel mentek, ám a hét forduló óta veretlen Sassuolo még a szünet előtt szépített a szerb Đuričić találatával (29.), mi több, a fordulás után Berardi (51.) és Caputo (54.) gyors gólváltásával teljesen megfordította az állást. Tíz perccel később Alex Sandro fejese állította be a végeredményt. A Juve három forduló óta nyeretlen, de az üldözők botladozása miatt továbbra is kényelmes előnnyel rendelkezik – a Lazio például Udinében csak gól nélküli döntetlenre volt képes.

Angol bajnokság, a 36. fordulóban: Burnley–Wolverhampton 1:1, Manchester City–Bournemouth 2:1, Newcastle–Tottenham 1:3, Arsenal–Liverpool 2:1. Az élcsoport: Liverpool 93, Manchester City 75, Chelsea 63 pont stb.

Olasz bajnokság, a 33. fordulóban: Milan–Parma 3:1, Bologna–Napoli 1:1, Sampdoria–Cagliari 3:0, Roma–Verona 2:1, Lecce–Fiorentina 1:3, Sassuolo–Juventus 3:3, Udinese–Lazio 0:0. Az élcsoport: Juventus 77, Atalanta 70, Lazio 69 pont stb.