2024. szeptember 7., szombat

Végleges: Novak Štěpáneket szerződtette

Novak Đoković csütörtökön este bejelentette, hogy szakcsapata létszámát a közelmúltban visszavonult cseh teniszezővel, Radek Štěpánekkel töltötte fel. A cseh lesz a másodedző az amerikai Andre Agassi mellett, s az együttműködés huzamosabb időre szól, mivel Agassi nem hajlandó Novak minden tornáján jelen lenni, több esetben Radek ül majd a páholyban, és irányítja a visszatéréssel próbálkozó volt világelsőt.

Novak szavai szerint gyorsan megegyeztek, hisz a csehet Agassi is ajánlotta. Đoković és Štěpánek jó viszonyban vannak, a múltban is többször edzettek együtt, az egymás közötti meccseiken pedig a cseh rendre komoly ellenfélnek bizonyult.

– A teniszezők között Radek az egyik legjobb barátom, és mindig tiszteltem az elhivatottságát és a szenvedélyét. Nagy tapasztalata és hosszú pályafutása is számított, és most alig várom, hogy együtt kezdjünk hozzá munkához – nyilatkozta Đoković.

Első nyilatkozatában – Novak edzője minősítésben – Štěpánek kiemelte, hogy nagyok az elvárásai:

– Megtisztelés számomra, hogy helyet kaptam Novak csapatában. Kihívás is egyben, amely elől nem fogok megfutamodni. Régóta ismerjük egymást, bízom a jó hangulatban, és azon leszek, hogy mindkettőnket büszkeségre jogosító eredményeket érjünk el.