2024. szeptember 7., szombat

Isztomin harmadszor is legyőzve

Györe László a harmadik egymás közötti meccsen is legyőzte a kazah veterán Gyenisz Isztomint, s a gstaadi 250-es ATP-tornán a 2. fordulóban folytathatja. A zentai játékos két szoros játszmában, jobb hajrával múlta felül tapasztalt ellenfelét, a következő pedig a másfél évvel fiatalabb és a ranglistán 21. helyezett, a svájci tornán harmadik kiemelt horvát Borna Ćorić lesz, akivel még nem mérte össze erejét. A tegnapi győzelemmel Györe a naprakész lista 94. helyére lépett.

Györe már az első adogatójátékában breaklabdával szembesült, a másodikban pedig hátrányba is került. Mint sokszor a múltban, most sem adta fel, ledolgozta az 1:4-et, majd két játszmalabdát is hárított, végül megnyerte a rövidítést. A második játszma eleje az első másolata volt, de Györe nem engedélyezte a 2:4-et, 3:3-nál egyenlített, 5:4-nél pedig már meccslabdái voltak. Isztomin négyet is mentett, az ötödik azonban már a zentaié volt, s ezzel a gstaadi 2. forduló joga is.

Dušan Lajović az adogatáson bukott el a hamburgi 1. fordulóban. Az ópázovai teniszező ugyanis a döntő játszmában 4:2-re vezetett a spanyol Fernando Verdasco ellen, de előbb a 8. játékban leadta a kezdőütést, majd a rövidítésben zsinórban négy adogatással nem tudott ponthoz jutni, amit tapasztalt ellenfele ki is használt.

Habár a selejtezőben kikapott, Olga Danilović a szerencse kegyeltjeként, a tartalék szerepében mégis táblára jutott a moszkvai női tornán. Már le is játszotta az 1. forduló meccsét, és nem kis meglepetésre sima, kétjátszmás győzelmet aratott a ranglistán 83. szlovák Anna Karolína Schmiedlová felett. Az új pontokkal Olga feltört a 174. helyre, következő riválisa pedig a 33 éves és a ranglistán 49. észt Kaia Kanepi. Danilovićnak a győzelem további 13 hely javítást jelentene.

Roger Federer elhatározta, hogy nem indul az augusztus 6-án kezdődő torontói 1000-es tornán, ahol a tavalyi montreali döntőt védte volna. A svájci veterán ezzel erőt tartalékol a US Openre, ahol legutóbb 2008-ban nyert.