2024. szeptember 7., szombat

Negyeddöntőben a szerencsés vesztes

Györe László ma a gstaadi 250-es torna 2. fordulójában a 3. helyen kiemelt horvát Borna Ćorićtyal találkozik. Magától értetődő módon a ranglistán 21. helyezett horvát az esélyes, aki öt héttel ezelőtt a hallei füves torna döntőjében Roger Federert is legyőzte. Mivel azonban teniszben a meglepetés soha sem kizárt, Györének elszántsággal kell pályára lépnie, hisz nemcsak a győzelemért járó 25 pont a tét, hanem az is, hogy a meccs győztese a fiatal kanadai Felix Auger-Aliassime és a tapasztalatlan horvát Viktor Galović találkozójának továbbjutójával kerül szembe a negyeddöntőben, azaz szép kilátással indulhat az elődöntőért.

Ha Györe mégis veszít – ami egyáltalán nem lesz tragédia –, máris utazhat az ausztriai Kitzbühelbe, ahol az újabb 250-es torna selejtezőjében rajtol, és a mezőny ereje szerint elképzelhető, hogy ott is táblára jut.

Míg Györétől az esetleges meglepetést reméltük Gstaadban, Olga Danilović Moszkvában csodákat művel. A 17 esztendős belgrádi teniszezőnő, aki szerencsés vesztesként jutott a táblára, már a negyeddöntőben van a 750 ezer dolláros összdíjazású tornán. Danilović a szlovák Anna Karolína Schmiedlová után az észt veterán Kaia Kanepit is legyőzte, és a nyolc között az első kiemelt és a ranglistán 10. német Julia Görges és a 103. helyezett orosz Natalija Vihljanceva meccsének győztesével találkozik. A tegnap szerzett pontokkal Olga még 13 helyet javított, és a naprakész ranglistán már a 161. pozíciót foglalja el.