2024. szeptember 7., szombat

Ajándék lónak…

Györe László tegnap Gstaadban három játszmában nyert a ranglistán 21. helyezett horvát Borna Ćorić ellen, és az idén harmadszor jutott ATP-torna negyeddöntőjébe. A zentai teniszező kezére játszott, hogy a horvát a döntő játszmában megsérült, ami azonban nem csökkenti a győzelem értékét. Az új 25 ponttal Györe feltört a naprakész lista 93. helyére, ma pedig az elődöntőért a 28 éves és a ranglistán 267. horvát Viktor Galovićtyal mérkőzik. Először találkoznak, és Györének adott a szép alkalom a továbbjutásra.

Laci következő ellenfele a számunkra még ismeretlen horvát Viktor Galović (fotó: Beta/AP)

Laci következő ellenfele a számunkra még ismeretlen horvát Viktor Galović (fotó: Beta/AP)

A mérkőzés első öt játékában Györe kétszer is breakelőnyt szerzett, s mindkétszer a következő adogatójátékban három kötött visszavágási alkalmat nyújtott. Másodszor kivédte őket, és azután további két breaklabdát semlegesítve nyerte az első játszmát.

A másodikban a horvát megmutatta, hogy miért tartják a feljövőben levő nemzedék egyik legjobbjának, és mindössze 34 perc alatt harcolta ki a döntő szett jogát.

A harmadik játszmában, miután Györe két breaklabdát mentett, és 2:1-re vezetett, Ćorić az orvosi szolgálat segítségét kérte, a folytatásban pedig leadta az adogatást. Györe élt az alkalommal, még egyszer elnyerte nevesebb ellenfele kezdőütését, majd rutinosan zárta a meccset.

Olga Danilović ma a moszkvai negyeddöntőben eddigi legmagasabban rangsorolt ellenfelével, a 10. helyezett rutinos német Julia Görgesszel találkozik. A 17 éves tehetségtől tisztes ellenállást remélünk, s hogy balja ne remegjen meg, ha esetleg alkalmat szerez a nagy meglepetésre.