2024. szeptember 7., szombat

Györe idei tíz ATP-győzelme

Györe László talán könnyebb ellenfelet is kaphatott volna a kitzbüheli rajtra, ahol a múlt héten sikert aratottak rangadóján a grúz Nikoloz Bazilasvilivel mérkőzött. Györe ugyanis elődöntős volt Gsaadban, a grúz pedig, nem kis meglepetésre, önálló hazája első ATP-bajnoka lett az 500-as hamburgi tornán.

Elsőnek Bazilasvili ingott meg, Györe a 7. játékban három kötött break-labdához jutott, és a másodikat ki is használta. Valamivel később a negyediket is, és odaállhattak a második játszmához. Annak kezdetén a zentai adta le az adogatást, de azonnal vissza is vágott. Kár, hogy a negyedikben nem használta ki az alkalmakat, amit azonban a hatodik játékban pótolt a 4:2-es vezetésért, majd a második meccslabdával zárta a 73 perces csatát. Ez volt Györe idei 10., összesen 17. ATP-győzelme.

Györe következő ellenfele a ranglistán 81. japán Taro Daniel, akitől három éve Valenciában veszített.

Dušan Lajovićnak, mint kiderült, a kitzbüheli rajton a spanyol veterán Guillermo Garcia Lopez nem jelentett különösebb gondot. Az ópazovai a 2. forduló meccsét is bizakodó hangulatban várhatja, hisz az osztrák Denis Novak még nem jár az első 100 színvonalának közelében sem.

Kiábrándítóan játszott Washingtonban Aleksandra Krunić, aki csak két játékra volt képes az alig ismert brit Katie Boulter ellen. Nem hibázott viszont a magyar Stollár Fanny a valamivel gyöngébben rangsorolt japán Majo Hibi ellen. Fanny következő ellenfele már komoly erőpróbát helyez kilátásba, hisz a horvát Donna Vekić és az amerikai Caroline Dolehide párviadalának továbbjutója érkezik.

A challengereken 2:3 lett a közös szerb-magyar rajtmérleg. Csengduban a három szerbiai közül csak Peđa Krstin jutott túl az 1. fordulón, amivel visszakerül a ranglista 200 legjobbja közé, kiesett viszont Nikola Milojević és Danilo Petrović, míg a csehországi Liberecben Balázs Attila veszített a rajton, a fiatal Piros Zsombor pedig felülmúlta a tapasztalt német Tobias Kamket, amivel máris több mint 20 helyet javított. A folytatásban valóságos bravúr kell, hisz az első helyen kiemelt portugál Pedro Sousa következik.