2024. szeptember 7., szombat

Györére ráfér a pihenő

Györe László tegnap Kitzbühelben kétjátszmás vereséget szenvedett a japán Taro Danieltől. A zentaira, aki az elmúlt 16 napban 9 ATP-meccset játszott nagyon jó 6:3-as mérleggel, a jelek szerint már ráfér a pihenés. Györe, a benevezési listák szerint legközelebb augusztus 18-án, a New Haven-i (USA) kemény pályás torna selejtezőjében lép pályára.

Györe a negyedik játékban veszítette el az adogatást, 2:5-nél három szettlabdát mentett, és az első játékrészben egyszer sem veszélyeztette a japán adogatását. A másodikban a zentai 1:1-nél orvost hívatott. Folytatta a játékot, kihagyott egy breaklabdát, majd két kettős hibával leadta az adogatást. A folytatás, noha volt még két break-labdája, és két meccslabdát is mentett, már nem Györéről szólt.

Babos Tímea páros partnerét, a francia Kiki Mladenovićot győzte le a San José-i 1. fordulóban. A nagyar az első játszmában 2:4-ről fordított, a másodikban pedig 3:1-nél szerzett előnyt, amit már nem engedett ki a kezéből. Babos a 2. fordulóban a 23 éves és a ranglistán 49. görög Maria Szakarival találkozik, ami az első erőpróbájuk lesz.

Nem túl nagy meglepetés, hogy a washingtoni 1. fordulóban az amerikai Donald Young legyőzte a sérülések miatt az idén keveset szerepelt és formán kívüli háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinkát, annál vaskosabb viszont a minden idők legjobbjának tartott, és nemrég Wimbledonban döntőt játszott Serena Williams San José-i kudarca. A volt világelső pályafutása legsúlyosabb vereségét szenvedte el a magyar anyanyelvű brit Konta Johanna ellen, amikor 51 perc alatt csak egy játékot nyert. Serena 1:0-ra vezetett, azután Konta zsinórban nyert 12 játékot, a 8-ból hat breaklabdát váltott pontra, közben eggyel sem szembesült. Konta fölényét az 53:27 összesített pontarány is alátámasztja.

Nagy sikerre állt a magyar Piros Zsombor, aki a libereci challenger 2. fordulójában a döntőjátszmában 4:1-re vezetett az első kiemelt portugál Pedro Sousa ellen, végül azonban a rövidítésben alulmaradt.