2024. szeptember 11., szerda

Györe elődöntővel zárt

A 18 éves Györe László tegnap a larnacai elődöntőben fejezte be a háromhetes ciprusi vendégszereplést. A zentai teniszező a balkezes bolgár Alekszandar Lazovtól szenvedte el második vereségét eddigi három meccsükön, vagyis a három tornán pontjainak számát 26-tal gyarapította, ami révén a december 9-ei ranglistán már a 495. hely táján találja magát. Györe tehát sikeres évet zár, 2013-ban több mint 400 helyet javított, hisz az esztendőt a 910. pozíción kezdte.

Az egyiptomi Sarm es-Sejkben csak Nikola Milojević jutott az elődöntőbe. A belgrádi három játszmában győzte le a német Steven Moneket, és a döntőért ma az első helyen kiemelt fehérorosz Jegor Geraszimovval találkozik. Milojević jelentősen halad a ranglistán, hisz az eddigi új hat pont révén a 700. pozíció határán lesz. Peđa Krstin nem boldogult a spanyol Marc Ginerrel.

A bogotái női ITF-tornán a magyar Totka Noémi két játszmában nyert az olasz Lara Rafful ellen, és a döntőért ma a 16 éves és a ranglistán helyezetlen kolumbiai Laura Arciniegasszal mérkőzik. Monterreyben Barnara Bonić nem jutott az elődöntőbe, őt a holland Indy de Vroome könnyűszerrel győzte le.