2024. szeptember 11., szerda

Szeles Mónika Budapestre látogat

Budapest rendezi meg február 3. és 9. között a Federation Kupa euró-afrikai zónájának csoportmeccseit. A tornára 17 ország érkezik a magyar fővárosba, a legjobb kettő kerül a Világcsoport rájátszásába. A torna díszvendége a vajdasági származású Szeles Mónika lesz.

Mónika már tavaly márciusban szeretett volna Magyarországon játszani, mert eddig még sohasem játszott az országunkban. Videóüzenetet is küldött egy éve, de akkor az utolsó pillanatban sajnos nem jött össze a veszprémi gála. Az őt képviselő IMG menedzserirodával most minden apró részletben gyakorlatilag megállapodtunk, gyerekekkel fog együtt játszani, a Syma csarnokban népszerűsíti a teniszt, a Fed Kupa alatt rendezzük meg a magyar tenisz napját is – mondta az Indexnek dr. Pákay Péter, a Magyar Tenisz-szövetség (MTSZ) elnökségi tagja.

Szeles a 46 fős Laureus Akadémia egyetlen magyar tagja, többek közt Carl Lewis, Michael Johnson, Nadia Comaneci, Alberto Tomba, Emerson Fittipaldi, Katarina Witt társaságában. Pillanatnyilag Szeles az egyik legismertebb magyar sportoló a világon, régóta magyar állampolgár is, a második kerületben tette le az esküt. Az esemény fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.