2024. szeptember 10., kedd

Katić diadala

A hatodik kiemelt újvidéki Dejan Katić győzelmével ért véget Szabadkán a 10 000 dollár összdíjazású felnőtt férfi futures tenisztorna.

A döntőben Katić 78 percnyi játék után 6:4, 6:2-re legyőzte az ötödik kiemelt macedón Tomislav Jotovskit. Katić győzelme révén 18 ATP-ranglistaponthoz jutott, Jotovski pedig 12 ponttal lett gazdagabb. A párosok küzdelmében a Malisev, Waloch orosz/osztrák kombináció vitte el a pálmát, miután a döntőben 6:3, 4:6, 10:7 arányban legyőzték a Prieto, Massa spanyol/francia duót.

Irsai László, a Spartacus Teniszklub alelnöke elmondta, hogy a torna a korábbi évekhez képest színvonalasabb volt, kiváló játékosok vettek részt rajta.

A döntőben színvonalas meccset láttunk, és Katić győzelme azt mutatja, hogy a szerbiai tenisznek vannak feltörekvő játékosai, akik továbbviszik ezt a sportágat nemzetközi szinten. A Spartacusból néhány játékos a selejtezőkben vett részt. Karim Bendžema két kört, Bojan Temunović egy kört ment a selejtezőkben, de Bendžemáról tudni kell, hogy ő még csak 14 éves fiatal játékos, neki még van ideje felkerülni a főtáblára.

A Spartacus Teniszklubban egy újabb torna vette kezdetét, ugyanis a 12 évesek számára Szabadka nyílt bajnoksága rajtolt el. Az első kategóriás versenyen a Spartacust hét versenyző képviseli. A döntőt szerdán tartják.