2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

Ivanović 15. tornagyőzelme

A szerb Ana Ivanović győzelmével ért véget az egymillió dollár összdíjazású keménypályás tokiói női tenisztorna, miután a világranglista 10. helyén álló teniszezőnő a döntőben 6:2, 7:6 (7-2) arányban nyert a dán Caroline Wozniacki ellen. A 2014-es évben Ivanovićnak ez volt a negyedik tornagyőzelme: Tokió előtt Aucklandban, Monterreyben és Birminghamben sem talált legyőzőre. A japán városban a tornagyőzelemért járó serleghez vezető úton Azarenkát, Šafarovát, Kerbert és a már említett Wozniackit győzte le, valamennyiüket játszmaveszteség nélkül.

A tokiói döntőben a szerb játékos az első szett végén remekelt, hiszen sorozatban 14 pontot nyert, így nem volt kérdés, ki nyeri a játszmát. A második szett elején Ivanovićnak három break-lehetősége volt, de nem sikerült elnyernie Wozniacki adogatójátékát, akinek ez önbizalmat adott, és mindkét oldalon sorakoztak a breakek, amelyekből sorozatban négy volt. Végül Ivanović zárta le a szériát, amikor 4:3-nál megnyerte saját adogatását. A második játszma végül a rövidítésben dőlt el, amelyet a szerb teniszező magabiztosan, 7:2-re nyert meg, s ezzel 15. tornagyőzelmét jegyezte, amiért 470 ranglistapontot és 196 670 dollárt kapott, míg a döntő vesztese 305 ponttal és 105 000 dollárral gazdagodott.

A szingapúri idényzárón nyolc teniszező vehet részt, s Ivanović 4120 ponttal jelenleg az ötödik a rangsorban, míg Wozniacki 3796 pontjával a kilencedik helyen áll, de a dán játékos előrelép majd egy helyet, mivel a kínai Na Li sajtótájékoztatón közölte, hogy visszavonul a tenisztől.