2024. szeptember 12., csütörtök

Szerbia a perthi döntőben

Szerbia válogatottja két csoportforduló után már kiharcolta a döntőt a Hopman-kupán. Novak Doković és Ana Ivanović az eddigiek során egyformán 2:1-re nyertek Olaszország és Ausztrália ellen, és a németek elleni, holnapra kiírt meccsnek a továbbjutás szempontjából már nem lesz tétje. A vegyes csapatok rangos versenyén Szerbia ellenfele a zárómeccsen a spanyol vagy az amerikai válogatott lesz.

Az olaszok ellen Szerbia megnyerte a két egyest, Đoković Seppit, Ivanović pedig Schiavonét múlta felül, amit követően a páros nem volt lényeges. Tegnap másként festett az egész, hisz Bernard Tomić nagyszerű játékkal verte Đokovićot, ami azonban Ausztráliának nem volt elegendő, mert Ana könnyen győzte le a 16 éves Ashleigh Bartyt, majd a páros meccs hajrájában Đoković ellentmondást nem tűrő megoldásokkal vívta ki a sikert.

A szerbiai teniszezők rajtja a 2013-as évben összességében biztatónak nevezhető. Viktor Troicki győzelemmel kezdett Dohában, Janko Tipsarević az este játszotta első meccsét az indiai Chennaiban, Bojana Jovanovski már negyeddöntős a kínai Sencsenben, Filip Krajinović a selejtező utolsó köréig jutott Chennaiban, Lajovićot és Vesna Doloncot pedig lényegesen magasabban rangsoroltak buktatták el. Az egyedüli talány Jelena Janković, aki visszalépett a kínai tornán, és még nem tette közzé, hogy miért.

Gyöngébben rajtoltak a magyar lányok, hisz sem Babos Tímea, sem pedig Arn Gréta nem vette saját tornáján az első akadályt.

Az új női idény számos meglepetéssel kezdődött. Elsősorban a brisbane-i tornán esett ki túl korán néhány jó játékos, mint Stosur, Wozniacki, Kvitová, Errani és Cibulková, Aucklandben pedig Görges. Nincs versenyben kulcscsontsérülés miatt Marija Sarapova sem.