2024. szeptember 12., csütörtök

Bojana másik spanyolt vert

Anabel Medina, a Hopman-kupa döntőjének spanyol hőse, lemondta a hobarti tornát, amivel jó szolgálatot tett Bojana Jovanovskinak. A 20 éves belgrádi nem hagyta ki az alkalmat, jó játékkal nyert Medina tartalékként beugrott honfitársnője, Maria Tesesa Torro-Flor ellen, és bejutott a hobarti 2. fordulóba, amelyben veszélyes, de legyőzhetetlennek mégsem nevezhető belgával, Kirsten Flipkensszel mérkőzik.

Nem járt sikerrel két másik, számunkra érdekes teniszezőnő. Babos Tímea csak szolid ellenállást nyújtott a cseh Klara Zakopalovának, Jelena Janković pedig drámai fordulatokban gazdag és maratoni hosszúságú meccsen kapott ki Sydneyben az olasz Roberta Vincitől. Az ausztrál nagyvárosban a kétszeres Grand-slam győztes orosz Szvetlana Kuznyecova és a volt világelső dán Caroline Wozniacki vívták a legjobb meccset, és a tapasztaltabb orosz nyert. A nap vesztesei azok a teniszezők, akik a múlt héten egészen váratlanul figyelemre méltó eredményeket jegyeztek. Sydneyben így nem jutott túl az első akadályon a spanyol Bautista, a bolgár Dimitrov és a szlovén Bedene sem.

Időközben Melbourne-ben kijelölték a hétfőn kezdődő Australian Open kiemeltjeinek listáját, és sorsoltak a férfi egyes selejtezőjére. A kiemelésben semmi meglepő nem történt, a szervezők tartották magukat a világranglistához, így Szerbiának négy képviselője lesz az előnyben részesítettek listáján. Novak Đoković, aki egyben címvédő is, az egyes számot kapta, Janko Tipsarević a nyolcast, Ana Ivanović a 13-ast, Jelena Janković pedig a 22-est. A férfi egyes selejtezőjében két szerbiai érdekelt. Dušan Lajović a holnapi rajton a brazil Guilherme Clezarral, Boris Pašanski pedig a brit James Warddal játszik.

Az ITF közzétette az ifik legújabb világranglistáját is. A legutóbbi két hétben két ifi tornát nyert Nikola Milojević foglalja el az első helyet az olasz Gianluigi Quinzi, az ausztrál Nick Kyrgios, az Orange bowl nyertese, a zentai Györe László és a svéd Elias Ymer előtt.