2024. szeptember 12., csütörtök

Bojana veszített Hobartban

Rövid ideig tartott Bojana Jovanovski menetelése a hobarti tornán. A belgrádi teniszezőnő ugyanis a 2. fordulóban játszmánként kétszer elveszítette az adogatását, és súlyosnak is nevezhető vereséget szenvedett a belga Kirsten Flipkenstől, aki semmiképpen sem tartozik a rettegett ellenfelek közé, s akit Bojana például tavaly a Fed-kupa-meccsen könnyen vert. Bojana így néhány szabadnapot szerzett az Australian Open előtt, amelyen tavaly az 1. fordulóban búcsúzott.

Nem járt sikerrel a Kooyong bemutatón Janko Tipsarević sem, aki a 2. játszma elején, könyéksérülésre hivatkozva, feladta a Bagdatisz elleni meccset, míg az Australian Open selejtezőjében Boris Pašanski két játszmában veszített a brit James Wardtól.

A szerbiai teniszezők azért két győzelmet is arattak. Dušan Lajović vette az első akadályt az Australian Open selejtezőjében, hisz nem volt különösebb gondja a brazil Clezarral. Következő ellenfele a 31 éves cseh Jan Mertl, aki keményebb diónak ígérkezik. Győzött a tehetséges Jovana Jakšić is a floridai Innisbrook 25 ezer dolláros összdíjazású női ITF tornája selejtezőjének döntőjében is, így a főtáblán indulhat, első ellenfele pedig a venezuelai Adriana Perez lesz.

Melbourne-ben kisorsolták az Australian Open női egyese selejtezőjét is, ahol két szerbiai és egy magyar érdekelt a mezőnyben. Arn Gréta a 20 éves és teljesen ismeretlen japán Akiko Omaevel kezd, Vesna Dolonc a 18 éves kassai Anna Schmiedlovával indul, míg Aleksandra Krunić a 31 éves olasz veteránt, Maria Elena Camerint húzta.