2024. szeptember 12., csütörtök

Seppi nem szépített

Novak Đoković legyőzte tegnap az olasz Andreas Seppit, és bejutott a dubaji torna elődöntőjébe. Ez volt a tizedik meccsük, s Novak valamennyit megnyerte, s ezúttal is, mint általában, könnyen, alig több, mint egy óra játék után, két játszmában nyert. A szerb világelső ma 14 órakor a ranglista tízes élcsoportja két legfiatalabb tagjának rangadóján az argentin Juan Martín del Potróval játszik a döntőért. Eddig kilencszer találkoztak, s Novak 7:2-re vezet, Del Potro csak a 2011-es belgrádi Davis-kupa-mérkőzésen – amikor Đoković sérült volt – és a londoni olimpia bronzmeccsén tudott nyerni, vagyis ATP-tornán még egyszer sem győzedelmeskedett. Az elődöntő másik meccsére a cseh Tomáš Berdych az este játszott FedererDavigyenko csata továbbjutóját várta. A címvédő Federer feltehetően 19. alkalommal is legyőzte az oroszt, és ma a visszavágás reményével lép pályára, hisz a csehtől tavaly a US Open negyeddöntőjében szenvedett fájó vereséget.

A két magyar lány a brazíliai Florianapolisban már negyeddöntős lett. Babos Tímea nagyon jó játékkal, fölényesen nyert az esélyesebbnek tartott dél-afrikai Chanelle Scheepers ellen, míg Czink Melindának sok gondja akadt a 16 éves brazil Beatriz Haddaddal. Babos csak három játékot engedélyezett az afrikainak, és az elődöntőért a 25 éves és a ranglistán 75. román Monica Niculescuval mérkőzik. A meccs után a magyar lány elégedett volt, s mint mondta, jó ideje várt már erre a játékra. Ha így folytatja, rövidesen visszakerül a legjobb százba, ahonnan hétfőn esett ki. Czink rosszul kezdett, gyorsan leadta az első játszmát, majd a másodikban egyenesbe hozta a meccset. A döntő szettben a pályafutása első WTA-tornáján szereplő brazil kislány volt jobb, három meccslabdát is szerzett, végül tapasztalatlansága számlájára írható, hogy valamennyit kihagyta.

– Nem ismertem, de azonnal balsejtelmem volt, amikor megláttam, hogy Gustavo Kuerten és híres edzője, Larri Passos ülnek a háta mögött. A meccsen azután meggyőződhettem róla, hogy tehetséges lány, akinek így elsőre szép jövőt jósolok – mondta győzelme után Melinda, aki a negyeddöntőben újra egy tizenévessel, a ranglistán 57. és a tornán 7. kiemelt, szerb származású francia Kristina Mladenovićtyal találkozik.

Acapulcóban magabiztosan halad a három jó nevű spanyol. Rafael Nadal és a címvédő David Ferrer könnyen nyertek, Nicolas Almagro pedig kemény harcban jutott túl az egykor a top 10-be tartozó honfitársán, Tommy Robredón.