2024. szeptember 12., csütörtök

Czink a fő tábláért

Indian Wellsben a női egyes selejtezőjével kezdődött meg a rangos torna, megejtették a női egyes sorsolását is, míg a férfiak mezőnyében az éjjel rajtolt a selejtező, és sorsoltak a fő táblához is.

Máris tudott, hogy Szerbiának a sivatagi tornán mindkét mezőnyben három versenyzője lesz, hisz Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Ana Ivanović, Jelena Janković és Bojana Jovanovski alanyi alapon fő táblás, Vesna Dolonc pedig 8. kiemeltként indult a selejtezőben, ám a rajton súlyos vereséget szenvedett a 30 éves cseh Renata Voracovától. Magyarországnak két képviselője lehet a nőknél, ha Czink Melinda a selejtezőből társul Babos Tímeához.

Czink az első akadályt sikerrel vette, bár csak három szoros játszmában győzte le az amerikai Julia Cohent. Amerikai lesz a második ellenfele is, hisz a 22 éves és a ranglistán 125. Mallory Burdette-vel mérkőzik, a győztes pedig indulhat a fő tornán.

A mezőny rendkívül erős lesz, csupán a Williams nővérek és a kínai Na Li nem indulnak. Serena és Venus korábbi sérelmek miatt már évek óta kihagyják az Indian Wells-i tornát, a kínai pedig sérült. Ana Ivanović a 11. kiemelt lesz és a rajton erőnyerő, a 2. fordulóban pedig a 25 éves cseh Lucie Hradecka vagy az amerikai tini Taylor Townsend következik. Jelena Janković is a 2. fordulóban kezd, lehetséges ellenfele pedig a 27 éves orosz Szvetlana Kuznyecova lesz. Bojana Jovanovski a selejtezőből kapja az első riválist, majd az orosz Jekatyerina Makarova következhet. Babos a 24 éves svéd Johanna Larssonnal kezd, s ha nyer, a 2. fordulóban az orosz Anasztaszia Pavlucsenkovával kerül szembe.

A héten játszik Aleksandra Krunić is, aki a 25 ezer dolláros összdíjazású irapuatói (Mexikó) tornán az 5. kiemelt és az első fordulóban a néhány hete már legyőzött lengyel Magda Linette-val csatázik.