2024. szeptember 1., vasárnap
VÍZILABDA – FÉRFI BL

Maratoni büntetőpárbaj

Közel állt első győzelméhez a Crvena zvezda együttese a férfi Bajnokok Ligája szerdai játéknapján, végül mégis alulmaradt a Herceg Novi Jadrannal szemben. A montenegróiak jobban kezdték a találkozót, de rövid vezetésüket követően Aleksandar Filipović együttese hamar fordított, és kontrollálta a mérkőzést. A belgrádiak már 8:5-re is vezettek, a zárónegyedben viszont sokat hibáztak, a hazaiak pedig döntetlenre mentették a rendes játékidőt. A büntetőpárbaj szinte végeláthatatlan sorozattá fajult, a Jadran kapusa, Darko Durović végül a 30. lövést hárítva szerezte meg csapata számára a győzelmet és a vele járó 2 pontot. A C csoport másik mérkőzésén a Ferencváros magabiztos játékkal verte meg a spliti Jadrant és őrizte meg veretlenségét a sorozatban. A horvátok csak két negyeden át tudták felvenni a versenyt a magyar bajnokkal, a nagyszünetet követően már egyértelműen a budapestiek akarata érvényesült, akik szebbnél szebb gólokat lőve néhány perc alatt elhúztak. Az utolsó negyedben a splitiek ugyan mindent egy lapra feltéve pólóztak, ám ez csak a szépítéshez volt elegendő, a Fradi újabb diadala nem forgott veszélyben.

A D csoport küzdelmei is izgalmasan alakultak, a Spanadau csupán egy góllal, de megverte a Vouliagmenit, míg a Barceloneta fontos pontokat szerzett a Marseille ellen. A BL következő fordulóját két hét múlva rendezik.

Eredmények, 3. forduló, C csoport: FTC–Jadran (S) 13:11, Jadran (HN)–Crvena zvezda 8:8 – ötméteresekkel: 21:20. Az állás: FTC 9, Jadran (S) 6, Jadran (HN) 2, Crvena zvezda 1 pont. D csoport: Barceloneta–Marseille 9:7, Spandau–Vouliagmeni 14:13. Az állás: Barceloneta 9, Spandau 6, Marseille 3, Vouliagmeni 0 pont.

Nyitókép: Fekete Gergő (fehér sapkában) remekül centerezett a spliti Jadran ellen (Fotó: MTI)