2024. július 27., szombat

Mindkét chilei az elődöntőben!

A római 1000-es tenisztorna férfi egyesének csütörtöki negyeddöntőjében két meglepetés született. A kisebb, hogy az amerikai Tommy Paul legyőzte a lengyel Hubert Hurkaczot, a sokkal nagyobb pedig a chilei Nicolas Jarry sikere a görög Sztefanosz Cicipasszal szemben. Ez azt is jelenti, hogy Alejandro Tabilo után a másik chilei is elődöntőbe jutott, ahol sajátságos Chile–Többiek meccset rendeznek Tabilo–Zverev és Jarry–Paul párosítással. Az új pontokkal Jarry feltornázta magát a ranglista 18. helyére, amivel beállította pályafutása legjobbját. Világos, a torna hajrájában a 3. kiemelt Alexander Zverev számít fő esélyesnek, viszont a többi három bármelyikének győzelme már nem lenne csoda.

A fentiekkel szemben a női egyesben a ranglista első két helyezettje, a lengyel Iga Swiatek és a fehérorosz Arina Szabalenka jutott a döntőbe. Két hete Madridban is ők ketten döntöttek a serlegről, most pedig 12. egymás közötti meccsükön ötödik alkalommal vívnak zárómeccset, a jelenlegi mérleg pedig 8:3 a lengyel javára, aki a négy között magabiztosan nyert az amerikai Coco Gauff ellen. Szabalenka is amerikait vert, ő az idényvégi visszavonulását bejelentett Danielle Collinst sokkal könnyebben múlta felül, mint két hete Madridban.

RÓMA. – 1000-es ATP-torna, negyeddöntő: Jarry–Cicipasz 3:6, 7:5, 6:4, Paul–Hurkacz 7:5, 3:6, 6:3, 1000-es WTA-torna, elődöntő: Swiatek–Gauff 6:4, 6:3, Szabalenka–Collins 7:5, 6:2.
MADRID. – Női ITF-torna, 2. forduló: Romero–Danilović 6:3, 6:2, Bondár–Ju 6:4, 6:2.
MONZON. – Női ITF-torna, negyeddöntő: Mićić–Ristić 6:3, 6:3.
ZÁGRÁB. – Női ITF-torna, 2. forduló: Radivojević–Kulambajeva 6:3, 7:6.

 

Nyitókép: Nicolas Jarry sehol nem volt az első játszmában, de végül megfordította a Cicipasz elleni meccset (Fotó: Beta/AP)