2024. július 27., szombat

Đoković már Wimbledonban edz

Hivatalos még semmi sem tudódott ki, így csak találgatni lehet, hogy vajon Novak Đoković csupán az edzés és megműtött térdének tesztelése miatt futott-e be Londonba, és szorgalmasan edz a wimbledoni segédpályákon, vagy pedig indulni szeretne a brit nemzetközi bajnokságon, ahol tavaly Carlos Alcaraz ellen veszített döntőt. A logika az utóbbit támogatja, hisz edzeni bárhol lehetne, aki pedig csak az olimpiára gondol, az salakon ütögetne. Taylor Fritz korábbi példája erősíti meg, hogy Đoković londoni játéka elképzelhető, hisz az amerikai három éve ugyancsak a Roland Garroson sérült meg, ugyanolyan műtéten esett át, mint Đoković, és Wimbledonban már három kört futott.

Györe László a 26 éves és a ranglistán 94. ausztrál Max Purcellt kapta az eastbourne-i selejtezőből, s ha első egymás közötti meccsüket megnyeri, a 2. körben a spanyol Davidovich és az olasz Sonego csatájának továbbjutójával mérkőzhet.

Tegnap indult a roehamptoni pályákon a wimbledoni selejtező. Hamad Međedović a spanyol Daniel Rinconnal, Piros Zsombor pedig az olasz Stefano Napolitanóval kezd. A nők ma rajtolnak, s a benevezési lista szerint az esti sorsoláson Bondár, Gálfi, Udvardy, Danilović és Stevanović volt érdekelt.

A múlt heti tornákon Jannik Sinner első tornagyőzelmét aratta világelső minősítésben, és növelte előnyét a ranglistán, amelyen Đoković a második helyet foglalja el. Sinner füvön is először nyert, ugyanúgy, mint a többi hétvégi bajnok, Tommy Paul, Jessica Pegula (öt meccslabdát mentett Kalinszkaja ellen) és Julia Putinceva.

HALLE. – ATP-torna, döntő: Sinner–Hurkacz 7:6, 7:6.

QUEEN’S. – ATP-torna, döntő: Paul–Musetti 6:1, 7:6.

MALLORCA. – ATP-torna, 1. forduló: Bautista–Daniel 6:1, 6:0, Michelsen–Borges 6:3, 7:6, Carballes–Carreno 7:6, 4:6, 7:6.

BERLIN. – WTA-torna, elődöntő: Pegula–Gauff 7:5, 7:6. Döntő: Pegula–Kalinszkaja 6:7, 6:4, 7:6.

BIRMINGHAM. – WTA-torna, döntő: Putinceva–Tomljanovic 6:1, 7:6.

BAD HOMBURG. – WTA-torna, 1. forduló: Vekić–Bronzetti 6:3, 6:4, Badosa–Rus 6:4, 6:1, Jasztremszka–M. Andrejeva 4:6, 6:4, 6:3, Navarro–Cristian 6:3, 6:1, Alekszandrova–Podoroska 6:3, 6:0.

OLOMOUC. – Női ITF-torna, döntő: Bondár–Jang 6:3, 7:6.