2024. augusztus 29., csütörtök

Mérkőzés az ájulás határán

Két szett után véget ért a szerbiai párharc a US Open második fordulójában, ugyanis Györe László feladta a meccset a párharcban 2:0-ra (6:4, 6:4) vezető Novak Đoković javára.

Mindkét játékos számára megterhelő volt a két óra 12 percig tartó mérkőzés. A New Yorkban tomboló vihar nehéz körülményeket teremtett az Arthur Ash egyébként nyílt teniszpályát kénytelenek voltak ideiglenesen befedni. Így a levegő fülledt és nagyon párás volt, amely az ájulás határára sodorta mindkét játékost. Györe László búcsúzott a US Opentől

Beta

Beta

Đoković szintén az összeomlás szélére került már az első szett végén, a szívét szorongatta, nehezen lélegzett, orvosi segítséget is igénybe vett, ahol masszázst és gyógyszert kapott.

Györe Laci nehézségei később kezdődtek. 

Az első szett körülbelül 60 percig tartott, mindkettőjüknek volt négy bréklehetősége, Đokovićnak a 10. játszmában sikerült elvennie válogatottbeli csapattársa adogatását, és 6:4-es előnyt szerezni a szettekben.

A második szett négy perccel tovább tartott, mint az első, itt Györe Lacinak volt szüksége hosszabb ideig tartó orvosi segítségre.

A zentai születésű játékos jól indított ebben a szakaszban, keményen játszott, és már az első, 10 perces játszmában többször is volt brék lehetősége, de Đoković nem engedte felülkerekedni.

A világranglista második helyezettjének ez a harmadik játszmában nem sikerült, így Laci elvette adogatását, 2:1-re vezetett, majd miután mindkét oldalon 4:2 volt, Györe egészségügyi nehézségei miatt mintha erejét vesztette volna. Đoković ekkor fordította meg 6:4-re a járékot.

A harmadik szettben két játszmát követően Györe László feladta a játékot.

Đoković ellenfele a következő körben az ausztrál Alekszej Popirin lesz. 

Beta

Beta

Nyitókép: Beta