2024. szeptember 7., szombat

Egy röpte után fordult a kocka

A US Open női döntőjében szombaton este a nemrég Cincinnatiben vívott döntő ismétlése, a fehérorosz Arina Szabalenka és az amerikai Jessica Pegula rangadója következik. Új New York-i bajnokot avatnak, viszont Szabalenka a harmadik – kétszer győzött Melbourne-ben –, Pegula pedig első döntőjében értelemszerűen az első nagy trófeáért játszik.

Szabalenka másfél órás meccsen vágott vissza Emma Navarrónak a tavasszal Indian Wellsben elszenvedett vereségért. Az amerikai nem játszott rosszul, de a döntő pillanatokban ellenfelének tapasztalattöbblete billentette át a mérleg nyelvét. A fehérorosz az első játszmában a második breakelőnnyel nyert, a második szettben pedig kihagyta az 5:3-as előnyt, ám a rövidítésben tarolt.

Pegula és a cseh Karolína Muchová csatája alapjában véve egyenrangú volt, amit a megszerzett pontok 57:57-es aránya is tanúsít. A cseh kezdett jobban, megnyerte az első játszmát, a másodikban pedig breaklabdája volt a 3:0-s vezetésért. Ekkor egy röptét rontott, amivel elindult Pegula nagy fordulata. A döntő játszmában csak egy break volt, és azt az előnyt Pegula nem engedte ki a kezéből.
Ami a döntősök mérlegét illeti, Szabalenka 5:2-re vezet Pegula ellen. Mindketten kiváló formában vannak. Szabalenka Cincinnatiben nyert, Pegula pedig Torontóban győzött, majd Cincinnatiben döntős volt.

NEW YORK. – US Open, nők, elődöntő: Pegula–Muchová 1:6, 6:4, 6:2, Szabalenka–Navarro 6:3, 7:6. Vegyes páros, döntő: Errani/Vavassori–Young/Townsend 7:6, 7:5. Lányok, negyeddöntő: Szonobe–Kostović 6:3, 6:4.

 

Nyitókép: Tiszta olasz párosként Sara Errani és Andrea Vavassori történelmi győzelmet aratott vegyes párosban (Fotó: Beta/AP)