2024. szeptember 6., péntek
ROLAND GARROS

Lajović is továbbjutó

Dušan Lajović tegnap három játszmában nyert a brazil Thiago Monteiro ellen, amivel az ötödik szerbiai lett (a hat közül) a Roland Garros 2. fordulójában. Az ópázovainak nem volt különösebb gondja, hogy csatlakozzon Novak Đokovićhoz, Györe Lászlóhoz, Filip Krajinovićhoz és Miomir Kecmanovićhoz, akik az előző két napban vették sikerrel a párizsi Grand Slam-torna első akadályát.

Lajović a 2. fordulóban kimondott esélyes lesz, hisz a ranglista 273. helyezettjével játszik, a szerbiai teniszezőt azonban óva inti az adat, hogy ez az alig ismert rivális, a francia Elliot Benchetrit, otthoni pályán szerepel, s hogy tegnap, nagy meglepetésre, szinte leiskolázta a 49. helyezett brit Cameron Norrie-t.

Mivel a másnapi műsort a rendezők csak az esti órákban teszik közzé, délután még nem volt ismert, hogy ma ki lesz a pályán. Csaknem biztos, hogy Györét ma láthatjuk az ausztrál Alexei Popyrin ellen, s elképzelhető, hogy a Đoković, Krajinović és Kecmanović trió valamelyikét ugyancsak játékra szólítják.

Papíron Györe kimondott esélyes Popyrin ellen, amit azonban a pályán kell igazolni. Ha Laci legalább azt nyújtja, amit a rajton Albert Ramos ellen mutatott, aligha történhet meglepetés.

Nagy meglepetésnek számít viszont, hogy a párizsi rajton szenvedett a 4. és az 5. kiemelt. Az osztrák Dominic Thiem úgy húzta ki magát a nehéz helyzetből, hogy az amerikai Tommy Paul ellen a harmadik játszmában 0:4-ről fordított a rövidítésben, amit követően a negyedik játszmában már könnyebb dolga volt a lélekben visszaesett amerikaival.

Alexander Zverev 2:0-s vezetést engedett ki a kezéből a brit John Millman ellen, aki ezt azzal viszonozta, hogy a döntő játszma nyolcadik játékában adogatva 40:0-s előnyről bukott el, pontosabban zsinórban kilenc pontot veszített a 4 óra 11 perces maratoni csata végén.

A nőknél Serena Williams hátrányból győzte le a csak az első játszmában bátor orosz Vitalija Gyacsenkót, tegnap pedig az első forduló egyik női rangadóján a két GS-bajnok csatájában a tapasztaltabb Viktorija Azarenka nyerni tudott Jelena Osztapenko ellen. Tegnap este Babos Tímea az ausztrál Priscilla Honnal, Aleksandra Krunić pedig a szintén ausztrál Daria Gavrilovával játszott.