2024. szeptember 6., péntek

Györe csak ma rajtolhat

Az eső miatt hétfőn kevés meccset játszottak le az eastbourne-i tornán, és az elnapoltak között volt a Jarry–Cuevas meccs is, vagyis a 2. kiemelt Györe László csak tegnap tudhatta meg, hogy ma melyik dél-amerikaival játszik a 250-es torna 2. fordulójában. Ellenfelet kapott viszont a 4. kiemelt Dušan Lajović, akinek a negyeddöntőért ma a 32 éves amerikai Sam Querrey-vel kell megmérkőznie. A 29. születésnapját vasárnap ünneplő Lajović és az amerikai három évvel ezelőtt az Australian Openen játszották egyetlen meccsüket, és az ópázovai négy játszmában diadalmaskodott.

Antalyában a három szerbiai közül kettő léphet fel a 2. fordulóban. Janko Tipsarević esett ki, Miomir Kecmanović után pedig Viktor Troicki is sikerrel vette az első kör akadályát. Kecmanović a negyeddöntőért a francia Ugo Humbert-rel, Troicki pedig az első kiemelt, szintén francia Benoît Paire-rel mérkőzik.

A wimbledoni selejtezőben Nikola Milojević után Peđa Krstin is kiesett, játékban maradt viszont a magyar Balázs Attila, aki alig 24 órával a pozsonyi challenger döntője után simán verte a kanadai Peter Polanskyt. Balázs második ellenfele ma az ukrán Ilja Marcsenko lesz.

Tegnap rajtolt három magyarral és két szerbiaival a női selejtező. Babos Tímea a német Sabine Lisickivel, Stollár Fanny a japán Nao Hibinóval, Bondár Anna a grúz Ekaterine Gorgodzével, Olga Danilović a brit Eden Silvával, Dejana Radanović pedig a francia Oceane Dodinnel kezdett.