2024. szeptember 6., péntek

Györe ausztrál veteránnal folytatja

Ha a wimbledoni torna első napja az öt nagy meglepetéssel parádés revü volt, a másodikat a legjobb esetben is csak hangulatos, de meglehetősen csendes teadélutánnak lehet nevezi. Szerbiának és Magyarországnak is volt oka örömre Györe László, Ivana Jorović és Fucsovics Márton győzelmei révén, és csak Filip Krajinović esett ki, míg a magasan rangsoroltak, például Roger Federer, Rafael Nadal, Fabio Fognini, Marin Čilić, illetve Serena Williams, Petra Kvitová és Konta Johanna, többé-kevésbe könnyen jutottak tovább, egyedül a salakos Dominic Thiem, a Roland Garros döntőse és London 5. kiemeltje kapott ki a gyors pályákon otthonos amerikai Sam Querrey-től. Tegnap Stan Wawrinka és Kiki Bertens vereségeivel rajtolt a 3. játéknap.

Györe több mint háromórás meccset vívott az argentin Guido Andreozzival. A csatát a sok önhiba tette egyenrangúvá, a zentai pedig a két rövidítésben és a meccs hajrájában, 3:3 után a negyedik játszmában mutatta meg, hogy ő a jobb teniszező. Pályafutása első wimbledoni győzelmével Györe valószínűleg visszajut a 30 közé, ma pedig nagyon nehéz dolga lesz a 30 éves és a ranglistán 64. ausztrál John Millmannal, aki viszont mégis meglephető, hisz a budapesti tornán például Balázs Attila győzte le.
Krajinovićnak Párizs óta nem volt tétmeccse, és meglátszott, hogy kiesett a ritmusból. Gyöngén, csaknem az esélytelennek tartott német Dominik Köpfer kezére játszott, és a vereség után okkal lehetett magára dühös.

Fucsovics, akárcsak Federer és Györe, elveszítette az első játszmát, majd hármat nyert zsinórban az osztrák Denis Novak ellen. Marci ma a 2. fordulóban az olasz Fogninivel játszik, akivel 1:1 a mérlege. Tavaly Pekingben az olasz, majd Bécsben a magyar nyert.

Miomir Kecmanović tegnap a 3. fordulóért játszott, és erős ellenfele volt a tapasztalt francia Benoît Paire-nek, ám közbeszólt egy sérülés, és a 19 éves szerbiai a második játszma után feladta a küzdelmet.

Ivana Jorovic egészen jól játszott a holland Lesley Kerkhove ellen, ma viszont sokkal nehezebb feladat vár rá az amerikai Alison Riske-kel, aki tegnap úgy ünnepelte meg 29. születésnapját, hogy előző este a döntő játszmában 1:4-ről fordított a horvát Donna Vekić ellen.

Tegnap délután és az est folyamán Novak Đoković az amerikai Denis Kudlával, Janko Tipsarević pedig a tavalyi döntős és 4. kiemelt dél-afrikai Kevin Andersonnal mérkőzött.