2024. május 20., hétfő

Az egészségügyi miniszter lemondását követelik

Danica Grujičić egészségügyi miniszter lemondását követeli 122 egészségügyi dolgozó, akik a Szabadság és Jog Pártjának (Stranka Slobode i Pravde, SSP) tagjai – írja a 021.rs portál.

Mint a cikkben rámutatnak, a dolgozók a követelésüket azzal indokolják, hogy a tárcavezető nem szólal meg akkor, amikor egy eltúlzott reklámkampány keretében a parizer fogyasztását népszerűsítik.

– Danica Grujičić hallgat, amikor a parizeres kenyeret majonézzel királyi ételnek nevezik. Hallgat, pedig el kellene mondania, hogy az ilyen étel közvetlenül növeli a koleszterinszintet a vérben, ami érszűkületet és szívbetegségeket eredményezhet. Hallgat, pedig Szerbiában évente 50 ezer ember hal meg szív- és érrendszeri betegségben, aminek a rossz étrend az egyik okozója – írják a közleményükben.

Az SSP tagjai úgy értékelték, hogy a miniszterasszonynak fontosabb a pozíciója a szakmánál és az emberek egészségénél, valamint hogy ő is csak Aleksandar Vučić államfő egyik bábuja, aki elfelejtette, hogy mire kötelezte magát, amikor letette a hippokratészi esküt.

Nyitókép: Ahelyett, hogy megoldotta volna az egészségügyi dolgozók hiányával, valamint a méltatlan munkakörülményekkel és a várólistákkal kapcsolatos problémákat, a miniszter újabbakat generált – veti