2024. szeptember 6., péntek

Leváltaná Zoranát

Čajetina polgármestere az Európa Tanács elé viszi az ügyet

Milan Stamatović, Čajetina polgármestere Zorana Mihajlović közlekedési, építés-és infrastrukturafejlesztés-ügyi miniszter leváltását követeli, mivel állítása szerint a miniszter egyelőre ismeretlen személyek javára megpróbált eltulajdonítani 2213 hektár kiemelkedően értékes zlatibori földterületet, valamint nyomást gyakorolt a szervezett bűnözés elleni küzdelemmel megbízott ügyészségre és a többi szerbiai igazságügyi szervre.

A Beta jelentése szerint Stamatović közölte, bűnvádi feljelentést tesz Mihajlović ellen, mivel „gátlástalan hazugságokkal rágalmazta meg Čajetina helyi önkormányzatának politikai vezetőit”. Ezzel nemcsak a francia Pomagalski gazdasági társaságnak okozott kárt, hanem a szerb államnak is – véli Stamatović. A čajetinai vezetés a szóban forgó vállalattól vásárolta meg a zlatibori libegő kiépítéséhez szükséges felszerelést. Nem felel meg a valóságnak Zorana Mihajlović azon állítása, hogy a Pomagalski gazdasági társaság csődbe ment – emelte ki Stamatović.

– A Pomagalski már rendelkezésünkre bocsátotta a szükséges pénzügyi és jogi dokumentációt. Ezek egy része a Grenoble-i Kereskedelmi Bíróságtól és a Francia Gazdasági Kamarától származik, és a vállalat fizetőképességét bizonyítja – áll a politikus közleményében.

Stamatović bejelentette, hogy az Európa Tanács Európai Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának november 6-án tartandó ülésén a tagság elé tárja a Mihajlović és a hatalmi koalíció egyéb képviselői által terjesztett hazugságokat.