2024. szeptember 13., péntek

„Nyugdíjasok, szégyelljétek magatokat!”

Ivica Dačić dühös Milan Krkobabićra és pártjára, amiért átálltak az SZHP oldalára

Először fakadt ki a nyilvánosság előtt Ivica Dačić, a Szerbiai Szocialista Párt elnöke amiatt, hogy eddigi koalíciós partnere, a Szerbiai Egyesült Nyugdíjasok Pártja, átpártolt a Szerb Haladó Párt oldalára és annak listáján indul a rendkívüli köztársasági választásokon.

Mint megjegyezte, Milan Krkobabić, a nyugdíjasok pártjának elnöke nem tájékoztatta semmiről, a sajtóból értesült a fejleményekről. Egyébként Dačić megtiltaná a választási koalíciókat, szerinte minden pártnak önállóan kellene részt vennie a megmérettetésen.

– Partnerek, szövetségesek voltunk. Minden jót kívánok a pártnak, nem óhajtok semmi rosszat mondani, ugyanakkor tudniuk kell, hogy így nem lehet viselkedni. Krkobabić szólt, hogy tárgyalni megy a haladókkal, viszont már akkor tudta, hogy milyen döntés születik azon a tárgyaláson. Ezt már akkor el kellett volna mondania. A párt szégyellheti magát, legalább telefonon tájékoztathattak volna, hogy kilépnek a koalícióból. Szeretném, ha a SZENYP és az összes többi párt, amely most valamiféle hősként tünteti fel magát, önállóan venne részt a választásokon. Akkor meglátnánk, ki mennyit ér. Én megtiltanám a választási koalíciók alakítását – fogalmazott Dačić.