2024. szeptember 13., péntek

Közös listát állít a VMSZ és a VMDP Topolyán

Topolyán a VMSZ a VMDP-vel közösen indul az önkormányzati választásokon. A VMSZ topolya községi szervezetének sajtótájékoztatóján elhangzott, Topolya területén ismeretlen célból adatvédelmi szempontból érzékeny kérdéseket tartalmazó kérdőívvel keresik fel a lakosokat, ezért a párt községi szervezete Rodoljub Šabić adatvédelmi biztoshoz fordult.

Fremond Árpád, a VMSZ Topolya Községi szervezetének elnöke sajtótájékoztatóján bejelentette, a községben a VMSZ a VMDP-vel közösen indul az önkormányzati választásokon. A támogatói aláírások gyűjtéséről is beszélt. „Kedd reggeltől Pacséron, Bácskossuthfalván, Topolyán, Bajsán, Pobedán, Gunarason és Zentagunarason is lesz aláírásgyűjtés és folyamatosan várjuk egész nap folyamán a választópolgárokat, hogy eljöjjenek és aláírásukkal támogassák meg a listánkat.”

A sajtótájékoztatón elhangzott: az elmúlt időszakban több lakos is fordult a VMSZ topolyai községi szervezetéhez, mivel szerintük ismeretlen célból adatvédelmi szempontból érzékeny kérdéseket tartalmazó kérdőívvel keresik fel a polgárokat. A Jugoszlávia területén fegyveres konfliktusokban résztvevők egyesületének nevében az elmaradt háborús zsoldok visszaigénylésére vonatkozó kérdőívek között szerepel olyan is, amely a lakosok személyes adatait kéri, mint például kapnak-e szociális segélyt, tagjai-e valamelyik pártnak, van-e kettős állampolgárságuk. Ezen a papíron a többivel ellentétben csak egy egyesület neve van feltüntetve és nem szerepel sem hivatalos pecsét, sem a szervezet logója, elérhetősége, a kérdések pedig nem kapcsolódnak a kifizetetlen zsoldok témájához – mondta Fremond Árpád a sajtótájékoztatón. „A Vajdasági Magyar Szövetség Topolya Községi szervezete ezúton is felhívja minden egyes polgártársunk figyelmét, vigyázzanak, kinek és milyen módon adják meg az adataikat, kinek mit írnak alá, és vigyázzanak, milyen adatokat adnak meg egyáltalán, hiszen a személyes adatokkal bárki könnyedén visszaélhet.”