2024. szeptember 11., szerda

Vučić: Szerbia minden része európai jövőt érdemel!

A miniszterelnök ma a polgárokat is fogadja

Aleksandar Vučić ma kifejtette, hogy az európai jövő nem csak Belgrádnak vagy Újvidéknek, hanem Szerbia minden egyes részének jár.  

A kormányfő elmondta, hogy a délelőtti órákban megbeszéléseket folytattak a Világbank képviselőivel is. Kiemelte, hogy a szerbiai kormány új ötleteket osztott meg a nemzetközi pénzintézet képviselőivel.

Hozzátette, hogy Niš nem csak Szerbia egyik legnagyobb és legjelentősebb városa, hanem az ország déli, délkeleti részének a központja is egyben.

A kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az ebben a régióban élő polgárok egyenlőek legyenek az ország más részeiben élőkkel – hangsúlyozta Vučić .  

A köztársasági kormány harmadik napja ülésezik Nišben.

Ma a kormány ülésén részt vett Allen Goldstein, a Világbank nyugat-balkáni regionális igazgatója, Michael Davenport, az EU szerbiai küldöttségvezetője, de a szerbiai illetékesek tárgyaltak az Unió oszágainak szerbiai nagyköveteivel is.

Aleksandar Vučić ma a helyi polgárokat is személyesen fogadja, akik megoszthatják felvetéseiket a köztársasági kormány első emberével.