2024. szeptember 11., szerda

Alice Csodaországban

Amikor arról vitáznak, amivel kapcsolatban egyetértenek

Đorđe Vukadinović, aki egyelőre továbbra is a Szerbiai Demokrata Párt köztársasági képviselője, azt mondta, úgy érzi magát a köztársasági parlamentben, mint Alice Csodaországban: a képviselők képesek órákon át olyasmiről vitatkozni, amivel kapcsolatban mindenki egyetért.

Ez azoknak a napoknak az egyike, amikor az ember felteszi magának a kérdést, vajon vele nincsen valami rendben, vagy mindenki mással körülötte, jegyezte meg Vukadinović.
– Órákon át hevesen folyik már a vita, pedig mindenki egyetért. Általános az egyetértés azzal kapcsolatban, hogy kedvezzünk az egyetemistáknak és a posztgraduális képzésben résztvevőknek, viszont vitázni kell arról, hogy kinek a módosítási indítványát fogadjuk el – fogalmazott Vukadinović.
A Szerbiai Képviselőház a felsőoktatási törvény módosítási javaslatáról vitázik. A javaslat értelmében az „örök diákok” tekintetében meghosszabbítanák a tanulmányaik befejezésére meghatározott időt. A rendelkezés a mesterképzésen résztvevőket és a doktoranduszokat is érintené.