2024. szeptember 11., szerda

A becsapott politikus

Velimir Ilić, az Új Szerbia párt elnöke hátat fordított Aleksandar Vučić kormányfőnek és az általa vezetett Szerb Haladó Pártnak, mert állítása szerint eddigi koalíciós partnere nem teljesítette a megállapodásukat, miszerint Ilićnek meg kellett volna kapnia a Szerbia Korridorai közvállalat igazgatói tisztségét.

Ilić az N1 televízió műsorában kifejtette, hogy miután koalíciós partnere nem tartotta be az ígéretét, nincs értelme a Szerb Haladó Párttal való együttműködésnek. Mint mondta, Vučić nagyon megváltozott, hiszen korábban kikérte mások véleményét is, most azonban senki álláspontjára nem kíváncsi, hanem egyedül dönt mindenről, és egyedül köti meg a szerződéseket is.

Ilić hangsúlyozta, hogy az említett közvállalat igazgatói tisztsége a Szerb Haladó Párttal kötött koalíciós szerződésük részét képezte.  Hozzátette, hogy pártját megsértették, amiért Muamer Zukorlić és a Vajdasági Magyar Szövetség is „bizonyos helyekhez“ jutott, az Új Szerbia azonban nem.

Ilić szerint Nebojša Stefanović belügyminiszter akadályozta meg, hogy ő a közvállalat élére kerüljön, aki rokonságban áll Dmitar Đurovićtyal, aki a Szerbia Korridorai igazgatója volt.

Az Új Szerbia elnöke arról is beszámolt, hogy Đurović miatt komoly nézetkülönbség alakult ki Zorana Mihajlović és Nebojša Stefanović miniszterek között, és emiatt Ilić megkaphatta a közvállalat helyzetéről szóló szakmai jelentést is, amelyet szerinte a miniszter asszony a polgárok és a miniszterelnök elől titkol.

Ilić ezen állításait Zorana Mihajlović miniszter asszony cáfolta, és hangsúlyozta hogy az Új Szerbia elnöke valótlanságokat állított - adta hírül az N1 hírportál.