2024. szeptember 5., csütörtök

Épül a 11-es korridor újabb szakasza

Aleksandar Vučić is részt vett a 11-es közúti folyosó Preljina és Požega közé eső szakaszának kiépítését indító ünnepi rendezvényen, amely péntek délután három órakor Čačakon kezdődött.

A 30,9 kilométeres szakasz kiépítésének összértéke 450 millió euró, az építést egy kínai építőipari vállalat végzi, a szakaszon több alagút és egyharmadán hidak kiépítésére kerül majd sor, a tervek szerint két év leforgása alatt.

Čačak város polgármestere szerint ez egy nagyon fontos lépés lesz nem csak a város, de az egész Moravica körzet gazdasága szempontjából, hisz már a Čačak és Ljiga között kiépült útszakasz is több fontos külföldi beruházót vonzott a környékre. A fejlődés egyik alapvető feltétele a megfelelő infrastruktúra – nyilatkozta Milan Todorović, Čačak polgármestere.

Vučić szerint az egyik legnehezebb útszakasz kiépítése kezdődött meg, és nagy siker, hogy a helyi lakosok 70 éves álma valósul meg. "70 évet vártak a jelentős változásokra, az eddig lehetetlen dolgok most megvalósíthatóvá váltak-"

Az államfő szerint december 19-ig biztosan át fogják adni a Surčintól Obrenovácig terjedő szakaszt, erre a kínai befektetők is ígéretet tettek.