2024. szeptember 3., kedd

Kölcsönös érdekek

Mirović és Molina a szerb–spanyol kapcsolatok megerősítéséről tárgyalt

Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap fogadta a Spanyolország belgrádi nagykövetét, Raul Bartolomeo Molinát. A megbeszélésen szó esett Szerbia és Spanyolország közötti gazdasági kapcsolatok javításáról is.

Mirović és Molina hangsúlyozta, hogy Szerbia és a Spanyol Királyság közötti kapcsolat kiváló, valamint hogy gazdasági kapcsolatok erősítése közös érdek.
– Szerbia és Spanyolország diplomáciai kapcsolata több mint egy évszázados. Ez a kapcsolat fontos, mivel Spanyolország folyamatosan támogatást nyújt Szerbiának az európai integráció felé vezető úton – mondta Mirović.

Mindketten egyetértenek abban, hogy a gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében közös erőfeszítéseket kell tenni mindkét ország gazdasági, turisztikai és kulturális lehetőségeinek előmozdítására. A spanyol partnerekkel legfőképpen a mezőgazdasági, az élelmiszer-ipari, különösen pedig a borászati területen, emellett a felsőoktatási és a tudományos intézmények összekapcsolása terén látnak együttműködési lehetőségeket.

Molina nagykövet hangsúlyozta, hogy mandátuma idején fontos feladatnak tekinti a Szerbiával folytatott gazdasági együttműködés megerősítését, majd meghívta Vajdaság képviselőit, hogy mutassák be gazdasági és turisztikai lehetőségeiket a spanyol befektetőknek.