2024. szeptember 9., hétfő

„Mondjon le a házelnök!”

A Dveri alkalmatlannak tartja Maja Gojkovićot a parlament elnöki tisztségének betöltésére

Az elmúlt napok történései végképp alátámasztották, hogy Maja Gojković, a Szerbiai Képviselőház elnöke képtelen ellátni tisztségét, illetve az abból eredő feladatokat, ezért kötelessége lemondani, emelték ki a parlament előterében megtartott sajtótájékoztatójukon a Dveri ellenzéki politikai csoportosulás képviselői.

Mint hozzátették, nem csak alkalmatlan a rábízott feladat elvégzésére, hanem erőszakot is alkalmaz az ellenzékkel szemben és nem tartja tiszteletben a szólásszabadság szabályait.
Marija Janjušević, a Dveri képviselője, akit Maja Gojković "kidobott” az ülésteremből, először nem kívánt eleget tenni a felszólításnak, majd miután kikapcsolták mikrofonját, a házelnökhöz lépett és annak mikrofonját használta, hogy elmondhassa, amit kíván. A parlament ülését ekkor megszakították. Janjušević szavai szerint az ellenzék két napja erőszak áldozata, Gojković minden lehetséges eszközzel beléjük próbálja fojtani a szót és ellehetetleníti, hogy végezzék a munkájukat. Ez persze logikus, hiszen a hatalmi Gojković fél attól, amit az ellenzék mond, illetve kérdez, emelte ki Janjušević.
Maja Gojković képtelen irányítani a Szerbiai Képviselőházat, gőgössége és erőszakos magatartása mostanra soha nem látott méreteket öltött, ezért éppen itt az ideje, hogy lemondjon, fejtette ki Boško Obradović, a Dveri elnöke.